Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στη Πρέβεζα

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στη Πρέβεζα

Προβάλλονται την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο όλες οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2013.


Η διοργάνωση είναι του Δήμου Πρέβεζας, της Νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας

“Πολιτική” ήταν αυτή τη φορά η οθόνη των μικρομηκάδων στο Φεστιβάλ της Δράμας, με “εικόνες” για την οικονομική κρίση, τον ρατσισμό και τη βία που παράγει.Το πρώτο βραβείο, ο “Χρυσός Διόνυσος”, πήγε στην ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου και θα προβληθεί την Παρασκευή 14/2 γύρω στις11 το βράδυ. Πρόκειται για την ιστορία ενός νέου που εντάσσεται σε ομάδα ακροδεξιών, που σε μια έφοδό τους μαχαιρώνουν και σκοτώνουν έναν «εχθρό». Η ταινία συμπτωματικά προβλήθηκε στη Δράμα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και αναπόφευκτα συνδέθηκε με το τραγικό συμβάν, έστω και αν η σκηνοθέτις παρακάλεσε να μη γίνει αυτή η σύνδεση…

Το δεύτερο βραβείο μυθοπλασίας, ο “Αργυρός Διόνυσος”, απονεμήθηκε στην ταινία «Dead End» της Τώνιας Μίσιαλη,που θα προβληθεί την Πέμπτη 13/2 στις 9.00 μ.μ. ενώ το βραβείο «Έλληνες του Κόσμου – Σωκράτης Δημητριάδης» δόθηκε στην ταινία «Άννα» του Σπύρου Χαραλάμπους, που θα προβληθεί την Παρασκευή 14/2 στις 11 παρά 20 μ.μ. Το Βραβείο Σπουδαστικής ταινίας κέρδισε η ταινία «Νικολέτα» που σκηνοθέτησε η Σόνια Λίζα Κέντερμαν, (Πέμπτη 13/2 ώρα 9.15 μ.μ.), ταινία που μας γυρίζει πίσω στη μετεμφυλιακή Ελλάδα του 1951, κάπου στην Ήπειρο (το φιλμ απέσπασε και το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, “για την επιτυχημένη καταγραφή του κλίματος της μετεμφυλιακής Ελλάδας και της βίαιης ενηλικίωσης των παιδικών ψυχών”).

Το βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία “Κοινωνικού Προβληματισμού” απονεμήθηκε στην ταινία «Pieta» του Αλέξανδρου Τσαντίλα (13/2 ώρα 9.35 μ.μ.), ενώ το ειδικό βραβείο «Ντίνος Κατσουρίδης» για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη δόθηκε στην ταινία «Συνθήκη 10/60» του Άκη Πολύζου (14/2 ώρα 10 μ.μ.).

Το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας δόθηκε στον Γιάννη Δρακουλαράκο για την ταινία «Συνθήκη 10/60» του Άκη Πολύζου, η τιμητική διάκριση σεναρίου απονεμήθηκε στον Γιώργο Τελτζίδη για το σενάριο της ταινίας «Γεννήτρια» που σκηνοθέτησε η Νικολέτα Λεούση (13/2 ώρα 10 παρά 10 μ.μ.), η τιμητική διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας απονεμήθηκε στη Μυρτώ Παπούλια για την ερμηνεία της στην ταινία «Στο κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη (14/2 ώρα 9 μ.μ.), ενώ η τιμητική διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας πήγε στον Φρίξο Προέδρου, που ερμήνευσε τον βασικό ρόλο στην ταινία που κέρδισε το πρώτο βραβείο, το “Red Hulk” της Ασημίνας Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...