Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Στις 16 Φεβρουαρίου 2014, η ''Πίτα του Ηπειρώτη''

Στις 16 Φεβρουαρίου 2014, η ''Πίτα του Ηπειρώτη'', που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ


Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας εκ των στόχων είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2014», να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που  επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς παράλληλους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας.
Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει  στην παράδοσή μας.
Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής – ενότητας που συμμετέχετε.

Σε περίπτωση που ενοικιάζετε παραδοσιακές ενδυμασίες, παρακαλούμε όπως προσπαθήσετε οι ενδυμασίες να προέρχονται από την περιοχή της Ηπείρου με αυτή των χορών που θα παρουσιαστούν
Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών φορεσιών της περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται και να είναι περιποιημένα
Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος. Στις γυναίκες να αποφεύγονται οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες.  Σε καμία περίπτωση δε θα επιτραπούν αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
Στα συγκροτήματα των ηλικιωμένων πρέπει να δηλωθεί ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάξει την τελευταία στιγμή.
Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να μην ξεπερνά τους τριάντα και να μην είναι μικρότερος από είκοσι. Συγκροτήματα κάτω των 20 μελών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα χρήματά σας και στα υπόλοιπα προσωπικά σας είδη, πρέπει ο καθένας να μεριμνήσει για την ασφαλή διαφύλαξη αυτών. Η Π.Σ.Ε ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν κλοπές ή απώλειες.
Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 10/1/14,  παρακαλούμε επιβεβαιώστε  τηλεφωνικά με τη γραμματεία της ΠΣΕ για τη λήψη της.

Για την οργανωτική επιτροπή
Γιώργος Δόσης Γεν. Γραμματέας ΠΣΕ
Αλέξανδρος Λαμπρίδης  Έφορος Πολιτισμού ΠΣΕ
Ιπποκράτης Μιχ  Κατσένης Πρώην Γ. Γραμματέας ΠΣΕ
Κώστας Μπατσής  Χοροδιδάσκαλος
Μαρίνα Τζάκου  Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕ
Ελένη Ντάσιου Μέλος Δ.Σ. ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...