Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πρέβεζα: Στο «πόδι» για το νοσοκομείο

Την αγωνία τους για το μέλλον του νοσοκομείο, εκφράζουμ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ανακοίνωσαν πρόγραμμα δραστηριοτήτων.


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας 16ης Δεκεμβρίου 2013


"Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας καταγγέλλουν στους εργαζόμενους και στο λαό της Πρέβεζας το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους οδηγούς του κλάδου ΔΕ του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους του κλάδου ΥΕ καθαριότητας (καθαρίστριες, σιδερώτριες, πλύντριες και λοιπούς), καθώς και τους εργαζομένους στο κλάδο φύλαξης (θυρωροί).

Η διαθεσιμότητα των εργαζομένων αυτών θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα σε υπηρεσίες του νοσοκομείου που εκτελούνται από αυτούς τους εργαζόμενους. Με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης , επιταχύνεται η διαδικασία εκχώρησης όλων των υποστηρικτικών υπηρεσιών του νοσοκομείου στις ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους και η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρηματικές κερδοσκοπικές μονάδες.

Η κυβέρνηση υπόσχεται στους εργαζόμενους που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ότι αυτή θα είναι δήθεν εσωτερική κινητικότητα και οι μεν οδηγοί θα πάνε στο ΕΚΑΒ, οι δε καθαριστές σαν βοηθητικό προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας και στην εστίαση, χωρίς να τους αποκαλύπτεται όμως ότι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για αρκετό χρονικό διάστημα αμειβόμενοι με το 75% του βασικού μισθού, περιμένοντας να επιλεγούν -όσοι και εάν επιλεγούν-για τις νέες θέσεις εργασίας.

Γνωρίζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα –κινητικότητα -απολύσεις και την πολιτική της επιλογή για εκχώρηση όλων των υποστηρικτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης. Εξ άλλου η κατάργηση αυτή των κλάδων εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, δεν θα σταματήσει εδώ. Θα ακολουθήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες, τμήματα των διοικητικών υπηρεσιών και τα εργαστήρια κλπ

Καμιά υπηρεσία των νοσοκομείων και κανένα εργαζόμενο δεν εξαιρεί η κυβέρνηση από τη γκιλοτίνα της υποβάθμισης -κατάργησης -διαθεσιμότητας- απόλυσης. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Θα αγωνιστούμε. Θα συντονίσουμε τη δράση μας με άλλα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία της περιοχής μας και της χώρας μας.

Θα σταθούμε αγωνιστικά αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που έχουν προγραφεί για να ριχθούν στο κάδο της διαθεσιμότητας. Θα συντονίσουμε τη δράση μας μέσα από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα με άλλα σωματεία εργαζομένων, φορείς και απλούς πολίτες της πόλης και του νομού μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Πρέβεζας σε κοινό μέτωπο αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο χωρίς επιχειρηματική δράση, στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που στερεί το δικαίωμα του λαού για υγεία, υποβαθμίζει και κλείνει νοσοκομεία, βγάζει τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα θα μας έχει συνεχώς απέναντι.

Προχωράμε σε 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, και από ώρα 11:00 έως 3:00 μμ και συμμετέχουμε στον Πανηπειρωτικό υγειονομικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα στις 12:30 μμ της ίδιας μέρας. Συμμετέχουμε στις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6:00. μμ στην Πλατεία Ανδρούτσου

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 πμ μπροστά στον Αγ. Χαράλαμπο

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 πμ στη Λαϊκή Αγορά στο γήπεδο Πρέβεζας

Στις παρεμβάσεις εκδηλώσεις στα χωριά του νομού μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...