Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παραλίγο να πνιγούν κι άλλοι δύο στο Ζαγόρι

Την τελευταία στιγμή σώθηκαν δύο κυνηγοί στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητό τους ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τον Ζαγορίτικο ποταμό κοντά στο χωριό Ανθρακίτης.


Δεν υπολόγισαν όμως ότι τα νερά είχαν φουσκώσει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και το αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται από αυτά.


Οι δύο κυνηγοί κατάφεραν να βγουν στην καρότσα του αγροτικού και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ παράλληλα δέθηκαν για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Για καλή τους τύχη, κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν εκεί κοντά τούς άκουσε κι έσπευσε για βοήθεια. Με συρματόσχοινο έδεσε από το δικό του αυτοκίνητο το αγροτικό, που βούλιαζε και παράλληλα ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μέσα σε λίγη ώρα άνδρες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου έφτασαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τους δύο κυνηγούς, δημιουργώντας, με πτυσσόμενη σκάλα, γέφυρα σωτηρίας.

Τις τελευταίες ώρες και από αργά το μεσημέρι της Κυριακής σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές, ενώ η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει ειδοποιήσει όλες της περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της Ηπείρου για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...