Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ήπειρος: Δραματική διάσωση κυνηγών που εγκλωβίστηκαν λόγω κακοκαιρίας!

Την τύχη με το μέρος τους, είχαν δύο κυνηγοί στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν το μεσημέρι τον Ζαγορίτικο ποταμό κοντά στο χωριό Ανθρακίτης με αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως εγκλωβίστηκε μέσα στο ρέμα, που είχε φουσκώσει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.


Οι δύο κυνηγοί κατάφεραν να βγουν στην καρότσα του αγροτικού και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ παράλληλα δέθηκαν για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε για βοήθεια και κατάφερε με την βοήθεια των δύο κυνηγών, να δέσει με συρματόσχοινο από το δικό του αυτοκίνητο, το αγροτικό που βούλιαζε, ενώ ενημέρωσε την Πυροσβεστική.


Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μέσα σε λίγη ώρα άνδρες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, έφτασαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τους δύο κυνηγούς, δημιουργώντας, με πτυσσόμενη σκάλα, μία γέφυρα «σωτηρίας».

Η κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο τις τελευταίες ώρες και από αργά το μεσημέρι, σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές, ενώ η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ειδοποιήσει όλες της Περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της Ηπείρου, για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...