Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λέκκος

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε την Τρίτη από την ζωή μετά από μάχη με την επάρατη ασθένεια ο δημοσιογράφος- αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Λέκκος. 

Ο εκλιπών που έδωσε τους τελευταίους μήνες άνιση μάχη για την ζωή του εργάστηκε επί σειρά ετών στο αθλητικό ρεπορτάζ των εφημερίδων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» ενώ υπήρξε ανταποκριτής και εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.


Ήταν ο "Πατριάρχης" του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα, που υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθυκρισία και με αγάπη στον ΠΑΣ και στον αθλητισμό. Που παρά το δυνατό χτύπημα της μοίρας, είχε το κουράγιο να γράφει, να σχολιάζει και να υπηρετεί αυτό που αγάπησε και έκανε σημαία σε όλη του τη ζωή, το αθλητικό ρεπορτάζ.

Ο Βαγγέλης Λέκκος ήταν ένας πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος, ταυτισμένος με την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣ Γιάννινα. Για να βρίσκεται κοντά στους αγώνες του ΠΑΣ έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα και δεν είχε αφήσει γωνιά και γήπεδο της Ελλάδας που να μη είχε πάει για να καλύψει τους αγώνες, αλλά και να συμπαρασταθεί την ομάδα την οποία είχε μέσα στην καρδιά του. Αγαπούσε και πονούσε την ομάδα, μα ήταν δίκαιος στην κριτική. Κοφτερή πένα, που έμπαινε στην καρδιά των γεγονότων, αλλά και με ξεχωριστή δεξιοτεχνία σχολίαζε την επικαιρότητα. Και ακόμα είχε στην κατοχή του ένα πλούσιο αρχείο με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες και υλικό με αναφορά στον Γιαννιώτικο αθλητισμό.

Ο Βαγγέλης Λέκκος στα νιάτα του ήταν σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής του άλματος εις ύψος με πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Μπορεί επαγγελματικά να σταδιοδρόμησε ως τραπεζικός υπάλληλος, αλλά ο αθλητισμός και η αθλητική δημοσιογραφία ήταν το πάθος, το μεράκι, η ανιδιοτελής προσφορά. Παράλληλα με τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία, ως συνεργάτης των τοπικών εφημερίδων Πρωϊνά Νέα, Πρωϊνός Λόγος, συνεργάτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ στη δεκαετία του 70 και κατά καιρούς ήταν ανταποκριτής των εφημερίδων «Φίλαθλος», «Νέα», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», «Πρώτη», «Σπορ του Βορρά», «Μετροσπόρτ».

Η κηδεία του θα τελεστεί  στις 4 το απόγευμα από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...