Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σεμινάρια από το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και θεατρολόγους με θέμα «Η αξιοποίηση της Δραματικής τέχνης στην Εκπαίδευση» και στόχο τη σύνδεση του θεάτρου με το σχολείο.

Στο σεμινάριο θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα το Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education): α) ως ανεξάρτητο μάθημα τέχνης (Θεατρική αγωγή) και β) ως μέσο για τη διδασκαλία άλλων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών. Το Εκπαιδευτικό Δράμα, σημαντική μορφή θεατρικής αγωγής ως μέθοδος προωθεί την ενεργητική βιωματική συνεργατική μάθηση και καλλιεργεί την κριτική σκέψη.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και παράλληλα υποστηρίζεται θεωρητικά. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και θεατρολόγους που ασχολούνται με τη θεατρική αγωγή. Θα πραγματοποιηθεί σε σύνολο 40 ωρών τα παρακάτω Σαββατοκύριακα: 23-24 Νοεμβρίου, 7-8 Δεκεμβρίου, 25-26 Ιανουαρίου, 15-16 Φεβρουαρίου (ώρες: Σάββατο: 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και 3-5 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. έως 2 μ.μ.).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και δεν θα υπερβεί τα 50 άτομα. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα: 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 26 510 25 670 και 26 510 73 233 από την Δευτέρα 4 μέχρι τη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. έως 3 μ.μ.).

Το Δεκέμβριο θα ξεκινήσει, τέλος ο δεύτερος κύκλος του αντίστοιχου σεμιναρίου που είχε πραγματοποιηθεί την περυσινή χρονιά. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και θεατρολόγοι που παρακολούθησαν το περυσινό σεμινάριο. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το νέο σεμινάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...