Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στις 10 συλλήψεις μαθητών στην Ηγουμενίτσα

"Μετά τις πρωτοφανείς διώξεις ανήλικων μαθητών στη Λαμία, σημειώθηκε ακόμη ένα επεισόδιο καταστολής, αυτή τη φορά στην Ηγουμενίτσα. Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν την Τετάρτη 16/10 το πρωί, εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ", καταγγέλλουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ωστόσο οι συλλήψεις των δέκα μαθητών στην Ηγουμενίτσα μόνο μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός δεν αποτελούν. Έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της καταστολής και της τρομοκρατίας που φτίαχνεται τις τελευταίες μέρες για όσους μαθητές αγωνίζονται απέναντι στην υποβάθμιση των σχολείων τους και των ζωών τους από την κυβερνητική πολιτική. Η μνημονιακή πολιτική όπως ακριβώς καταστέλλει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζει και τις αντιστάσεις των μαθητών: μέσα από την αυταρχικότητα και την πειθάρχηση επιχειρεί να φιμώσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις", υποστηρίζουν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ.

"Απέναντι στη κυβέρνηση που δεν διστάζει να προφυλακίζει ανηλίκους επειδή αντιστέκονται στα σχέδια διάλυσης του Δημόσιου σχολείου, εμείς παραθέτουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Απέναντι στο σχολείο της μνημονιακής πραγματικότητας όπου μαθητές και καθηγητές περισσεύουν, εμείς προτάσσουμε το σχολείο της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν τα όνειρα μας. Δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τη καταστολή και τις συλλήψεις ο φόβος να κυριαρχήσει στη ζωή μας", καταλήγει η ανακοίνωση τω ν νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...