Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ιωάννινα: Πληρότητες 100% σε ξενοδοχεία και καταλύματα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Πληρότητες που φτάνουν το 100% στα ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης των Ιωαννίνων καταγράφονται για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μια εβδομάδα και πλέον νωρίτερα. Όπως όλα δείχνουν στα Γιάννενα το ερχόμενο τριήμερο δεν θα πέφτει…καρφίτσα και δύσκολα όποιος δεν έχει «κλείσει» δωμάτιο θα καταφέρει να βρει, εντός της πόλης τουλάχιστον.Μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία δηλώνουν ήδη γεμάτα, κάτι που συμβαίνει μάλλον για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Αιτία είναι φυσικά το τριήμερο ξεκούρασης για τους περισσότερους Έλληνες και το τετραήμερο για τους Θεσσαλονικείς, λόγω της εορτής του πολιούχου Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου. Είναι γνωστό ότι μεγάλος όγκος των επισκεπτών της περιοχής τα τελευταία χρόνια προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα, αφού μέσω της Εγνατίας οι χρονικές και χιλιομετρικές αποστάσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Επιπλέον στην πόλη, φιλοξενούνται στο τέλος της  επόμενης εβδομάδας ιατρικά και όχι μόνο συνέδρια, που σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών θα καταλύσει στην περιοχή.

Τις υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας Βλάχος, επισημαίνοντας την σημασία του συνεδριακού τουρισμού και τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής του.Παράλληλα, τόνισε πως η μεγάλη επισκεψιμότητα που αναμένεται για αυτό το τριήμερο είναι μεν ενθαρρυντικό στοιχείο, δεν είναι όμως ικανό να καλύψει την μεγάλη πτώση του εγχώριου τουρισμού των τελευταίων ετών, ούτε φυσικά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Πηγή: anex.gr

2 σχόλια:

  1. Η πληρότητα ίσως να μην ήταν στο 100%, αλλά ήταν αρκετά ικανοποιητική, δεδομένου των συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε. Οι καλές τιμές και υπηρεσίες πιστεύω θα προσελκύσουν τον κόσμο και τις γιορτές που πλησιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη ένα τριήμερο πλησιάζει, αυτό των Αποκριών και της Καθαρά Δευτέρας. Όσοι δεν έχετε βρεθεί αυτή την περίοδο στα Ιωάννινα αξίζει να την επισκεφθείτε. Όλη η πόλη ξεχύνεται στους δρόμους και διασκεδάζει με μουσική και δωρεάν φαγητό στις μεγάλες φωτιές που ανάβουν στις γειτονιές, γνωστές ως Τζαμάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...