Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για τη σύλληψη 10 μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους την εισβολή της αστυνομίας τα ξημερώματα της Τετάρτης στην κατάληψη του σχολείου τους και τη σύλληψη 10 συμμαθητών τους στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος.

Παράλληλα καταγγέλλουν τη “φασιστική συμπεριφορά” των διευθυντών του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, μετά από μήνυση των οποίων στο αστυνομικό τμήμα, έγινε η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του σχολείου και η σύλληψη των συμμαθητών τους.

“Δεν είμαστε εγκληματίες, απλά παλεύουμε για τη δική μας μόρφωση που εσείς μας στερείτε. Δεν είναι λύση να πηγαίνετε τους αγωνιζόμενους μαθητές σε δικαστήρια αμαυρώνοντας το ποινικό τους μητρώο λόγω αντίστασής τους στα φασιστικά νομοσχέδια του κράτους. Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους μαθητές αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία” καταλήγει η ανακοίνωση των μαθητών.

Στη δική της ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (Π.Α.Α.Σ.) Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας καθώς και τη στάση των διευθυντών, “που πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και σημειώνει ότι “το γεγονός αποτελεί συνέχεια προηγούμενων επιθέσεων σε διάφορα σχολεία ανά τη χώρα, όπως σ' εκείνο της Λαμίας, αλλά και στο ΕΠΑΛ της Ηγουμενίτσας ξανά την προηγούμενη εβδομάδα”.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΑΣ τονίζεται ότι “οι πολιτικές που οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, είναι εκείνες που φέρνουν και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Είναι οι πολιτικές που φέρνουν το «Νέο Σχολείο» των ταξικών φραγμών και που χτυπούν με όλα τα μέσα όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται”. Η ΠΑΑΣ καλεί, τέλος, το λαό να συνεχίσει και να μαζικοποιήσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις του, ως άμεση και αναγκαία απάντηση στην επίθεση και στην τρομοκρατία και ν' αγωνιστεί και ν' απαιτήσει “να παρθούν πίσω τώρα οι κατηγορίες σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται ενάντια στο νέο μεσαίωνα που φτιάχνει το κεφάλαιο και στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...