Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Google Computer Science σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η Google κάθε χρόνο δίνει ένα κονδύλι σε Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα κτλ. για μετεκπαίδευση καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω στη γενικότερη ιδέα του Computational Thinking.  


Φέτος για πρώτη φορά η Google χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής για την υλοποίηση αυτού του workshop http://www.cs4hs.com/projects/ 

To Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ιωαννίνων για την επιμόρφωση 50 μόνιμων εκπαιδευτικών Πληροφορικής σε ένα 2ημερο workshop. Η επιμόρφωση αφορούσε θέματα εκπαιδευτικής ρομποτικής (όλος ο εξοπλισμός παρέχεται από χρηματοδότηση αποκλειστικά της Google και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί μόνιμα στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμος σε όποιο σχολείο το επιθυμεί), προγραμματισμό με Scratch, και άλλα θέματα που αφορούν το Computational Thinking.

Στόχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής είναι από τη μία ως τμήμα να ξεκινήσει μία συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να προωθηθεί η Πληροφορική ως επιστήμη -ιδιαίτερα τώρα που περνάει κρίσιμες στιγμές (δεδομένων όλων αυτών των συζητήσεων περί κατάργησης του μαθήματος από το Λύκειο), ώστε να υπάρχει μια άμεση ροή γνώσης και πληροφορίας στις 2 βαθμίδες εκπαίδευσης που να δρουν μαζί παράλληλα και όχι ανεξάρτητα και αποκομμένα, αλλά και να καταστηθεί σταθερή αυτή τη συνεργασία με τη Google ως μια καλή πρακτική στο χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...