Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ιωάννινα: Με τη σφραγίδα του «εθελοντισμού» παγίδευε και εξαπατούσε πολίτες

Ο 40χρονος, μέσω του Facebook προσέγγιζε πολίτες -κυρίως γυναίκες- τους οποίους προέτρεπε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού


Το Facebook χρησιμοποιούσε για να παγιδεύει διάφορους πολίτες των Ιωαννίνων και να τους παίρνει χρηματικά ποσά, τάχα  για... «εθελοντική δραστηριότητα», ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος του ανακριτή, για υπόθεση απάτης, που αφορά ανύπαρκτη οργάνωση εθελοντικών δραστηριοτήτων. 

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι εξαπάτησε έξι πολίτες, από τους οποίους πήρε συνολικά το χρηματικό ποσό των 54.310 ευρώ ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, μέσω του Facebook προσέγγιζε πολίτες -κυρίως γυναίκες- τους οποίους προέτρεπε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού, μέσω της εγγραφής τους στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ενωση Ερευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.

Για να γίνει πιστευτός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική τους σχέση, τους έπειθε είτε να πληρώνουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να κάνουν αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.

Ο 40χρονος, κατά το παρελθόν είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, η δε προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...