Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πανηπειρωτική καταγγέλλει την εγκληματική δράση της ‘’χρυσής αυγής’’

Kαι καλεί την Ελληνική κοινωνία σε συσπείρωση απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Το Δ.Σ. της ΠΣΕ που  συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την 25/9/13 εκφράζει τα συλλυπητήρια όλων των  απόδημων Ηπειρωτών στην οικογένεια του δολοφονημένου από τους παρακρατικούς  της «χρυσής αυγής», παιδιού του Κερατσινίου,  Παύλου Φύσσα. Αλλά και στις οικογένειες όλων όσων υπήρξαν θύματα των δολοφονικών επιθέσεων του ναζιστικού μορφώματος μέχρι τώρα.

Το ΔΣ της ΠΣΕ πριν από 5 μήνες, στην απόφασή του της 22ης του Απρίλη 2013, (μια μέρα μετά την  επέτειο του χουντοφασιστικού πραξικοπήματος) ζητώντας από τη Δήμαρχο Σουλίου να μην προσκληθεί η ‘’χρυσής αυγής’’. στις γιορτές του Σουλίου μεταξύ άλλων, σε επιστολή του  τόνιζε :
«Είμαστε απόλυτα  πεπεισμένοι  ότι η ''Χρυσή Αυγή'' είναι ο πολιτικός  φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας, ο οποίος αποτελεί το αποσταγμένο και αποκρυσταλλωμένο σύστημα στόχων και πεποιθήσεων του πλέον αντιανθρωπιστικού καθεστώτος.

Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή της είναι η διείσδυση  και επικράτηση των φασιστικών ιδεών, αντιλήψεων και πρακτικών, καθώς  προτιμούν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο τον  οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού .……………………
Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά  και αποφασιστικά στην εξάλειψη του  βρωμερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.»

Ορισμένοι, τότε βρήκαν την  ευκαιρία να μας ψέξουν γιατί τους χαρακτηρίσαμε ως βρωμερό δολοφονικό και απάνθρωπο φαινόμενο. Όσα  μεσολάβησαν όμως στους λίγους μήνες  μετά, πιστεύουμε ότι αρκούν για  να διαλύσουν αυταπάτες.

Στις ίδιες  εκείνες τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Σουλίου στις 25 Μαΐου, οι τραμπούκοι, παρουσία της Αστυνομίας, προπηλάκισαν τον ταμία του Δ.Σ. της αδελφότητας ¨ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ¨ που μοίραζε στους φιλοξενούμενους  συνεορτάζοντες επισκέπτες στο χωριό του, την εφημερίδα της αδελφότητας και έσκισαν τα φύλλα.

         Μετά τις δολοφονικές  επιθέσεις στους μετανάστες αλιεργάτες, στα Πετράλωνα και αλλού, φθάσαμε στην προμελετημένη επίθεση, ορμώντας από τα σκοτάδια σε συνδικαλιστές  αφισοκολλητές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης , χτυπώντας ιδιαίτερα  εκπροσώπους εργατών ζώνης και τώρα με τον πιο στυγερό και απροκάλυπτο τρόπο  δολοφόνησαν τον μουσικό αντιφασίστα. Απόδειξη για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για πολιτική οργάνωση, αλλά για ναζιστικό, φασιστικό, μαφιόζικο, εγκληματικό μόρφωμα.

Οι Ηπειρώτες  δε μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες εκτελεσθέντες συμπατριώτες  και τις δεκάδες χιλιάδες κατεστραμμένες οικίες των μαρτυρικών μας χωριών  από τις φασιστικές ορδές των Γερμανών . ας το καταλάβουν όλοι ποιά  ότι αυτό το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση στον τόπο μας . Ας το αντιληφθούν  και εκείνοι που έχουν δείξει ανοχή. Όσοι δεν παίρνουν θέση καταδίκης, όσοι δεν απομονώνουν τους ναζιστές δολοφόνους, θα είναι συνένοχοι στο επόμενο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...