Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το ''Ηπειρώτικο Αντάμωμα '' του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων


Το ''Ηπειρώτικο Αντάμωμα '' του Συλλόγου  Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων,  την Παρασκευή 13  Σεπτεμβρίου 2013, συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται  κάθε καλοκαίρι στα χωριά της Ηπείρου.


''Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,  το  ηπειρώτικο αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 13  Σεπτεμβρίου 2013, υπό τους ήχους του κλαρίνου, του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Νίκου Φιλιπίδη, με τους Αντώνη Κυρίτση, την Παγώνα Αθανασίου και τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι, στο προαύλιο χώρο του κλειστού  Γυμναστηρίου του Αγίου Νικολάου Άνω Λισίων και καταχεροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.


Για άλλη μιά χρονιά οι Ηπειρώτες των Άνω Λισίων, αλλά και των άλλων περιοχών του νέου Δήμου Φυλής, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο  στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση. Και φυσικά  οι διοργανωτές ''κάνοντας ταμείο'' έμειναν  πλήρως  ικανοποιημένοι.

 
Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα συμμετείχαν, η Ηπειρώτικης καταγωγής Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, συνοδευόμενος από το σύνολο των Αντιδημάρχων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των ψηφοδελτίων της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και εκπρόσωποι των αποδημικών συλλόγων και οργανώσεων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Φυλής.


Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο.  τον αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και το μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνη Νεολαίας Σταματία Δάλλα.  Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους συμμετείχαν, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου,  αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Αχαρνών και Καματερού και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου.


Ξεκινώντας  την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας, αναφέρθηκε με ένα σύντομο ιστορικό στην τριακονταετία δράση του Συλλόγου και την σημασία του  για το πολυπληθές ηπειρώτικο στοιχείο της περιοχής. Στην συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό της 2ετούς θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου, τις πρωτοβουλίες, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που συμμετείχε και συμμετέχει. Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πολυμελές Χορευτικό τμήμα, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις της Αττικής και όλης της χώρας. Κλείνοντας και σε υλοποίηση απόφασης του Δ.Σ. προέβει, στν βράβευση όων των διατελεσάντων Προέδρων του Δ.Σ., αλλά και μελών που κατέδειξαν αυτά τα χρόνια, σημαντικό έργο, για την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.

 
Στην συνέχεια το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής Χρήστος Μπουραϊμης και ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων  Χρήστος Παππούς ,που σύντομα  αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο του Συλλόγου και την προσφορά του, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό.


Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που ως γνώστης της ηπειρωτικής απδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους  ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοπίησης και ιδαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιό βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να  την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.


Στη συνέχεια, κλείνοντας τις ομιλίες, το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου  Κώστας Σκαματζούρας, που επαίνεσε την προσπάθεια και το έργο του Δ.Σ. και του Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Χρήστο Ρούσσα,  ως άξιο Ηπειρώτη του όλου και ανιδιοτελή και εγγυητή της συνέχισης του έργου και της ενότητας στο Σύλλογο, γιατί το όλοι μαζί είναι αυτό που φέρνει το θετικό αποτέλεσμα.


Το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου κατόπιν, παρουσίασε χορούς  από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ηπείρου, που απέδωσαν παιδιά και νεες και νέοι ανά ηλικιακές ομάδες.

Και όπως συνέβαινε παλιά άρχισε ο χορός για όλους, με πρωτους στν χορό, τον Αντιπρόεδρο και τα άλλα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες,  αφού χόρεψαν όλοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...