Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πρέβεζα γιόρτασε τη ...σαρδέλα της, με διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες


Καλή-χρυσή η γιορτή της σαρδέλας και η τήρηση της παράδοσης, ωστόσο για αρκετούς συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης στο περιθώριο της γιορτής ήταν... μονόδρομος.Οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Πρέβεζας και εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην είσοδο του πάρκινγκ, ως πράξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για το ποιοι είναι και τι αντιμετωπίζουν.

Η φράση σχολικού φύλακα: «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι εν δυνάμει απολυμένοι άνθρωποι», αποτυπώνει αυτό που βιώνουμε όλοι μας, μέρα με την ημέρα.

Εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Πρέβεζας η κα Ιωάννου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Απροειδοποίητα μας έθεσαν σε διαθεσιμότητα. Δεν έγινε καμία αξιολόγηση. Κατάργησαν σε μία νύχτα το θεσμό, που έχει περάσει με κοινοτική οδηγία. Δουλεύουμε 13 χρόνια.

Κάνουμε σημαντικές εργασίες, έχουμε στο πλευρό μας τους καθηγητές και μαθητές και προστατεύουμε από εξωσχολικά στοιχεία-ναρκωτικά κ.α». Πρόσθεσε επίσης πως εισπράττουν από τη δημοτική αρχή αερολογίες, ευχολόγια, ενώ επισήμανε πως το Υπουργείο επαναπροσλαμβάνει κόσμο, τη στιγμή που έχει καταργήσει τις θέσεις. «Τι δεν κάναμε σωστά;», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος πρόσληψής μας ήταν με μοριοδότηση, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Ήταν ανοικτή προκήρυξη ο θεσμός του σχολικού φύλακα. Το ΑΣΕΠ και το ΣτΕ είπαν ότι είμαστε απαραίτητοι».

Άλλοι σχολικοί φύλακες τόνισαν: «Καταλαβαίνουν ποια θα είναι η ψήφος μας στις δημοτικές εκλογές και που θα πάνε αυτοί που είναι τώρα στην Κυβέρνηση...», ενώ ανέφεραν πως στο πλευρό τους έχουν καθηγητές, δασκάλους, υγειονομικούς, ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, απλήρωτους και απολυμένους της ΕΑΣ Πρέβεζας και δε θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, αντιδρώντας με δυναμικούς και μαζικούς αγώνες.


Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Γιάννης Θεοφάνους εξέφρασε τη στήριξή του στους Σχολικούς Φύλακες και στον αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε νούμερα. Αγώνας, ο οποίος είναι κοινός, ενώ εξήγησε πως η κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, στη γιορτή της σαρδέλας, γίνεται γιατί 2.500 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε δαθεσιμότητα και οι συνάδελφοί τους απαιτούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και επαναλειτουργία των ειδικοτήτων στη τεχνική εκπαίδευση. Ειδικότητες που, σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνους έχουν γίνει... δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση.


 Η Πρέβεζα γιόρτασε τη..σαρδέλα της!


Κατά τα λοιπά, συνεχίζοντας την παράδοση που κρατάει 40 περίπου χρόνια η Πρέβεζα γιόρτασε χθες τη...σαρδέλα της υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Εκατοντάδες άτομα από τον Νομό Πρέβεζας αλλά και από τις γύρω περιοχές βρέθηκαν χθες το βράδυ στην Πρέβεζα και συμμετείχαν στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, τη γιορτή της σαρδέλας.


sardela1


Άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την παράδοση της Πρέβεζας η Γιορτή της σαρδέλας δεν μπορούσε να λείψει από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος το φετινό Καλοκαίρι και εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν χθες την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα Αμβρακικού ψημένη στα κάρβουνα, κηπευτικά από την περιοχή, άφθονο κρασί και βέβαια τραγούδι και χορό.


Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού του δήμου, ενώ τη διασκέδαση των παρευρισκομένων είχε αναλάβει η  ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλλίφωνο  Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδιά στο βιολή και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι

Τα κάρβουνα είχαν ανάψει από νωρίς το απόγευμα και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Δείτε δύο βίντεο από την γιορτή.

http://youtu.be/Gqn-AJ_QL14

http://youtu.be/x9H0ZlhtY2Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...