Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας: 5η χρονιά εορτασμού στο Εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά Αιτωλού


Για πέμπτη χρονιά οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας γιόρτασαν και φέτος την χάρη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις 24 Αυγούστου.


Το εκκλησάκι χτίστηκε τον Ιούλιο του 2009 δίπλα στον δρόμο στην είσοδο του χωριού με  πρωτοβουλία 3 χωριανών αλλά και την συμβολή όλων των χωριανών και φίλων του χωριού Αγίας Βαρβάρας, για να τιμήσουν τον Άγιο όπου το 1779 πέρασε από το χωριό τους δίδαξε και κοιμήθηκε μία νύχτα.

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εικόνα του Αγίου Κοσμά, του Αιτωλού στολίστηκε εντυπωσιακά με τα λουλούδια από τους κήπους των σπιτιών, ενώ την εορταστική θεία λειτουργία τέλεσε ο παπά Δημήτρης.

Στον ταπεινό εορτασμό παραβρέθηκαν όλοι οι χωριανοι της Αγίας Βαρβάρας, ο πάρεδρος του γειτονικού χωριού Αμαράντου κύριος Παναγιώτης Κωστάκης και ο αντιδημαρχος κόνιτσας κύριος Νίκος Καρράς.


Στο τέλος της θειας λειτουργίας μοιραστηκαν παραδοσιακά γλυκά, φανουρόπιτες, κεράσματα, τσίπουρο και εικόνες του Αγίου Κοσμά σε όλους τους παρευρησκόμενους, ενώ αργά το απόγευμα τα λουλούδια που στόλιζαν την εικόνα μοιράστηκαν όπως κάθε χρόνο για ευλογία σε όλα τα σπίτια του χωριού.

 http://www.youtube.com/watch?v=8TfawCRppIU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...