Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου κατηγορείται 32χρονος στα Ιωάννινα

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος 32χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου


Είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένου προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με μαθητές και στη διάρκεια της επικοινωνίας τους προσέβαλλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που έγινε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 32χρονου.

Σε έρευνα στο σπίτι του στα Ιωάννινα, καθώς και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω του οποίου συνομιλούσε με πλήθος άλλων χρηστών.

Επίσης εξακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα αναφορικά με τις ασελγείς προτάσεις και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε και τις συνδέσεις δύο ακόμα ατόμων, εν αγνοία τους, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και δύο μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης (USB Sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 32χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛΑΣ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...