Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Στη φάση της κατασκευής ο βιολογικός Φιλιατών

Στη φάση της κατασκευής περνάει πλέον ένα μεγάλο έργο για τη Θεσπρωτία. Πρόκειται για την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό Φιλιατών, με προυπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης υπέγραψε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου ενώ είχε προηγηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεσή του μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Φιλιατών.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η κατασκευή του αποχετευτικού  δικτύου και του Βιολογικού Καθαρισμού Φιλιατών Νομού Θεσπρωτίας.

Οι προθεσμίες του έργου, οι οποίες λήγουν σε διάστημα τριάντα ενός (31) μηνών (από τις 31-07-2013,  μέχρι 29-02-2016) και ειδικότερα:
• σε δέκα τρεις (13) μήνες η κατασκευή των έργων, (μέχρι 31-08-2014)
• και σε δέκα οκτώ (18) μήνες, για την δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης λειτουργίας  ( μέχρι 29-02-2016).

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με συγχρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας ερωτηθείς για τη σημασία του έργου  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η συνεργασία των τοπικών φορέων φέρνει αποτελέσματα.

Πετυχαίνουμε τις διεκδικήσεις μας, από τις οποίες σημαντικά έργα προωθούνται στο Νομό όπως αυτό της Αποχέτευσης  και Βιολογικού της πόλης των Φιλιατών που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Θέλω να συγχαρώ δημοσίως την Δ/νση Τεχνικών  Έργων της Π.Ε Θεσπρωτίας που με  μεθοδικότητα και συντονισμένες   ενέργειές της συνέβαλε τα μέγιστα  στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και στην υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν ώστε αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο να μπει σε τροχιά κατασκευής και υλοποίησης.

Πηγή: www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...