Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΟΥ Ιωαννίνων: Έπιασε τον ετήσιο στόχο από τον Ιούλιο

Υψηλότερα από τον στόχο κινήθηκαν τον Ιούλιο τα έσοδα των ΔΟΥ και οι εισπράξεις από ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.


Με βάση τα οριστικά στοιχεία για τον Ιούλιο, οι ΔΟΥ εισέπραξαν 2,94 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 2,91 δισ. ευρώ, ήτοι σημειώθηκε υπέρβαση του στόχου κατά 1,1%.

Σε επίπεδο επταμήνου (Ιανουάριος - Ιούλιος), οι ΔΟΥ εισέπραξαν 14,80 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 15,42 δισ. ευρώ, δηλαδή σημειώθηκε απόκλιση 4% σε σχέση με το στόχο.

H βελτίωση οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων φόρων στην περιουσία (ΕΕΤΗΔΕ, ΦΑΠ), στην αύξηση των εισπράξεων των άμεσων και έμμεσων φόρων παρελθόντων οικονομικών ετών, καθώς και στην αύξηση των εισπράξεων ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, για τους ανωτέρω φόρους, τον Ιούλιο έχουν εισπραχθεί συνολικά 294 εκατ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Σε ό,τι αφορά στις εισπράξεις ΦΠΑ, για το μήνα Ιούλιο παρατηρείται αύξηση κατά 16,1% σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στις ΔΟΥ, καθώς και αύξηση κατά 4% σε σχέση με τις εισπράξεις ΦΠΑ του Ιουλίου 2012.

Αντίστοιχα, για το επτάμηνο του 2013 οι εισπράξεις ΦΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί.

Οι ΔΟΥ της Ηπείρου

Η ΔΟΥ Ιωαννίνων είναι η μοναδική από τις τέσσερις ΔΟΥ της Ηπείρου που καταφέρνει να υπερκαλύψει τους στόχους το πρώτο 7μηνο του 2013, συνεχίζοντας και τον Ιούλιο να εισπράττει περισσότερα έσοδα και ΦΠΑ σε σχέση με τη στοχοθεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο ο στόχος υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 46,3% σε σχέση με τα έσοδα και κατά 205,3% σε σχέση με τον ΦΠΑ. Σε επίπεδο επταμήνου η ΔΟΥ Ιωαννίνων υπερκαλύπτει το στόχο των εσόδων κατά 36,6%, δείχνοντας ότι θα καλύψει με άνεση τον ετήσιο στόχο εσόδων, ενώ ήδη έχει υπερκαλύψει τον ετήσιο στόχο εσόδων για το ΦΠΑ με την απόκλιση στους επτά πρώτους μήνες του 2013 να είναι στο 119,1%.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζουν και οι άλλες ΔΟΥ της Ηπείρου, κυρίως ως προς το στόχο του ΦΠΑ, με τα ποσοστά υπέρβασης του στόχου για το ΦΠΑ τον Ιούλιο να είναι 25,7 για τη ΔΟΥ Άρτας, 90,9% για τη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας και 57,8% για την ΔΟΥ Πρέβεζας, καταφέρνοντας και οι τρεις να υπερβαίνουν το στόχο του επταμήνου με ποσοστά 5,5%, 18% και 1% αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τα έσοδα, εκτός από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων, το στόχο του Ιουλίου υπερβαίνει μόνο η ΔΟΥ Ηγουμενίτσας με 1,8%, ενώ υπολοίπονται η ΔΟΥ Άρτας με 18,2% και η ΔΟΥ Πρέβεζας με 10,8%.

Σε επίπεδο επταμήνου και οι τρεις ΔΟΥ υπολείπονται της στοχοθεσίας, κατά 17,8% η ΔΟΥ Άρτας, κατά 12,8% η ΔΟΥ Ηγουμενίτσας και κατά 18,9% η ΔΟΥ Πρέβεζας.

«Δεν εφησυχάζουμε»

Σχετικά με τα αποτελέσματα του επταμήνου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η προσπάθεια που είναι πια εμφανής σε όλους τους πολίτες, αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα. Δεν εφησυχάζουμε, ούτε μειώνουμε ρυθμούς. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι σε κάθε συνεπή φορολογούμενο πολίτη».

Πηγή: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...