Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Νεράκια Πρέβεζας: Μετέτρεψαν θερμοκήπιο σε αποθήκη κλοπιμαίων

Δούλευαν σε αγροτικές εργασίες έκλεβαν γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές και τα έκρυβαν σε θερμοκήπιο στον οικισμό Νεράκια Πρέβεζας


Οι αγροτικές εργασίες στις οποίες τους απασχολούσε παράνομα ένας 63χρονος δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές για δύο Πακιστανούς λαθρομετανάστες και το έριξαν στις... κλοπές για να αυξήσουν τα έσοδά τους! Στόχος τους ήταν τα εργαλεία των άλλων αγροτών, τα οποία έκρυβαν στο θερμοκήπιο που τους είχε παραχωρήσει ο εργοδότης τους ως προσωρινό κατάλυμα.

Μετά τις καταγγελίες που δέχθηκαν για κλοπές από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν συνεχείς έρευνες κι έτσι έφτασαν στο κατάλυμα των δυο αλλοδαπών ηλικίας 30 και 31 χρόνων στον οικισμό «Νεράκια». Μέσα στο θερμοκήπιο και σε μια παρακείμενη αποθήκη, ανακάλυψαν γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Κατά την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι δυο Πακιστανοί είχαν διαρρήξει τους τελευταίους οκτώ μήνες στον οικισμό Ταράνα της Πρέβεζας ένα θερμοκήπιο απ' όπου έκλεψαν μία ηλεκτροκόλληση και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 700 ευρώ και μια αποθήκη από την οποία άρπαξαν ένα χαρτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο, δύο τσεκούρια και διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Έτσι, συνελήφθησαν μαζί με τον 63χρονο ο οποίος τους απασχολούσε παράνομα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι έρευνες για να εξακριβωθεί πόσες κλοπές έχουν διαπράξει ακόμη συνεχίζονται.

*** Διάφορα είδη έκλεψαν δύο νεαροί τουρίστες από ένα κατάστημα ιδιοκτησίας δύο 39χρονων σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Χερσονήσου, αλλά εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ οι δύο 18χρονοι Ολλανδοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...