Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση τιμής για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη με φόντο το σημείο που αυτοκτόνησε

Μια ξεχωριστή  εκδήλωση, για πρώτη φορά  με φόντο  το σημείο που αυτοκτόνησε ο ποιητής  Κώστας Καρυωτάκης ,  διοργανώνει  την Κυριακή   21 Ιουλίου 2013 ο  Δήμος της Πρέβεζας.

Με τον τρόπο  αυτό  θα γίνει απόδοση τιμής στον ποιητή ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του στην Πρέβεζα και έβαλε τέλος στην ζωή του στις 21 Ιουλίου του 1928.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 9 το βράδυ  στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο Σπυρίδωνα   στο Βαθύ Πρέβεζας, στο χώρο που αυτοκτόνησε ο ποιητής και έχει κληθεί να παραστεί ο Γιάννης Σμυρνιώτης  Δήμαρχος Τρίπολης, της πολης όπου γεννηθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης.

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει εκτός από τους χαιρετισμούς των  δύο Δημοτικών Αρχών ομιλία από τον Πρεβεζάνο  ποιητή Στέλιο Μαμφρέδα και μουσικό πρόγραμμα  από το Δημοτικό Ωδείο.

Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος για  θέματα πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος θα είναι μια λιτή εκδήλωση  η οποία συμπίπτει με την επέτειο  του θανάτου του ποιητή όμως δεν  θα έχει την μορφή ενός «μνημοσύνου».

«Στόχος μας  είναι  να  αναδείξουμε το έργο του και τον ιδιαίτερο δεσμό που αυτός απέκτησε μοιραία με την Πρέβεζα» αναφέρει ο κ.Κορωναίος υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βαθύ, έγινε προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με τον χώρο όπου ο Κώστας Καρυωτάκης πέρασε τις τελευταίες στιγμές της  σύντομης ζωής του.

«Ελπίζουμε  η εκδήλωση να αποτελέσει το έναυσμα  προκειμένου να προχωρήσουμε στην διαδικασία κατασκευής ενός νέου μνημείου» καταλήγει  ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου εκφράζοντας την  πεποίθηση ότι θα είναι μια  ξεχωριστή βραδιά  για την Πρέβεζα και για όλους όσοι έως και σήμερα  ερχόμενοι στην πόλη αναζητούν τα ανεξίτηλα «ίχνη» που άφησε  ο Κώστας Καρυωτάκης στο πέρασμά του .

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι ''Πρέβεζα''

http://youtu.be/p5sy_qlh2wE

www.prevezabest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...