Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η βουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά τη ΔΑΚΕ Ιωαννίνων

Σε κατηγορηματική διάψευση ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων που προανήγγειλε ότι βουλευτής και αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μισέλ Ασημακοπούλου θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, προχώρησε η ίδια με ανακοίνωσή της.

Η κυρία Ασημακοπούλου σημειώνει: «Δεν ανέθεσα ποτέ και σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου. Και ούτε το επιτρέπω. Πόσο μάλλον όταν διαστρεβλώνονται οι θέσεις και οι απόψεις μου, τις οποίες έχω εκφράσει ξεκάθαρα και δημόσια. Ουδέποτε συζήτησα με τη ΔΑΚΕ Ιωαννίνων το θέμα του πολυνομοσχεδίου».

Να σημειωθεί πάντως ότι η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ήταν σαφής και αναλυτική και έκανε λόγο για αναλυτική συζήτηση της κυρίας Ασημακοπούλου με την εννεαμελής διοικούσα επιτροπή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καθώς και για σαφή δέσμευσή της να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο αν περιέχει διάταξη που θα προβλέπει διαθεσιμότητα και απολύσεις εκπαιδευτικών.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιωαννίνων στην οποία γίνεται λόγος για δέσμευση της νέας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εφόσον προβλέπει διαθεσιμότητα και απολύσεις καθηγητών.

Οπως αναφέρει το epiruslive η κυρία Ασημακοπούλου σε συνάντησή της με την εννεαμελή διοικούσα επιτροπή της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων δεσμεύτηκε πως θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο εάν αυτό προβλέπει στις διατάξεις του διαθεσιμότητα και απολύσεις καθηγητών.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματικής της αντίθεση στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης και καλεί τους βουλευτές που έχουν δεσμευθεί να μην καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο να πράξουν αναλόγως

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.

Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.

Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.

Η πολιτική που εφαρμόζεται το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.

Έγκαιρα είχαμε ζητήσει συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και η κ. Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.

Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.

Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής) ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.

Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.

Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός, αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.

Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...