Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ογδόντα ιστιοπλοϊκά από όλο τον κόσμο στο λιμάνι της Πρέβεζας

Θα υποδεχτεί την λήξη της 25ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για την υποδοχή 80 περίπου σκαφών τα οποία συμμετέχουν στην 25η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου και στις 10 και 11 Αυγούστου θα τερματίσουν στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής οργάνωσης με συντονιστή τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτισμού του Δήμου Κοσμά Κορωναίο.

Τόσο ο κ .Κορωναίος όσο και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου επεσήμαναν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής που θα προβάλλουν την πόλη και δεν θα επιβαρύνουν τους Δημότες.

Κοινή ήταν από όλες τους συμμετέχοντες (τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γιαμά,τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρο Κόκκαλη, τον Σύλλογο Γυναικών του Αγίου Θωμά, τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου , την Περιηγητική Λέσχη, τους επιχειρηματίες Γιάννη Τέφα και Γιώργο Τσιλιγκίρη και τους υπόλοιπους φορείς) η άποψη ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποφέρει πολλά στην πόλη προβάλλοντάς της και ενισχύοντας την τοπική οικονομία αφού 800 περίπου άτομα θα κινηθούν σε αυτή για δύο μέρες.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία από όλους υπογραμμίστηκε ότι η υποδοχή θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα ενώ όλοι, θα φροντίσουν με εθελοντική προσφορά πολιτών και επιχειρηματιών να αναδείξουν στους ανθρώπους αυτούς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα προιόντα της πόλης . Ο Σύλλογος του Αγίου Θωμά προσφέρθηκε να ετοιμάσει αναμνηστικά δώρα με χειροποίητα είδη για τα σκάφη , προσπάθεια που θα ενισχύσει το Επιμελητήριο Πρέβεζας και ο Εμπορικός Σύλλογος του Ιστορικού Κέντρου ενώ ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων θα εκδώσει εκπτωτικά κουπόνια για τους επισκέπτες.

Όπως επισημάνθηκε, με την συμμετοχή του λιμεναρχείου αλλά και όσων ακόμη επιθυμούν να συνδράμουν στην υποδοχή και την φιλοξενία των πληρωμάτων το διήμερο του τερματισμού θα αποτελέσει γιορτή για την πόλη , τους κατοίκους και τους επισκέπτες της αναδεικνύοντας τη ναυτική της παράδοση και τις δυνατότητες που διαθέτει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Πηγή pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...