Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Οι Νέοι της Υπαίθρου έχουν το δικό τους Φεστιβάλ στην Πρέβεζα

Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί στο Κανάλι Πρέβεζας, 6-8 Σεπτεμβρίου 2013.

Είναι μία πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία μίας πλατφόρμας επικοινωνίας η οποία θα φέρει κοντά τους Νέους Αγρότες με τους ανθρώπους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.

Τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ η κρίση καλπάζει ανεξέλεγκτα, υπάρχει μία τάση μετακίνησης νέων κυρίως ανθρώπων στην ύπαιθρο. Πράγματι, διάφοροι -επίσημοι και μη- κύκλοι παρουσιάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως αντίδοτο στην ανεργία και τη μιζέρια που επικρατεί κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και η επιστροφή στην ύπαιθρο έχει γίνει εδώ και καιρό το νέο "trend" στα ΜΜΕ. Πιπιλίζονται συχνά έννοιες όπως «καινοτομία», «αγροτική επιχειρηματικότητα» κτλ, και παρουσιάζεται η επαγγελματική ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα σαν μία σίγουρη επένδυση.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται άναρχα, άτακτα, χωρίς κανένα κεντρικό σχεδιασμό και χωρίς κανέναν να φροντίσει για την υποδοχή και υποστήριξη όσων ανθρώπων προσπαθούν να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο.

Στο Φεστιβάλ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε κύκλους συζητήσεων με θέματα που αφορούν την Κτηνοτροφία, την Αλιεία και τη Γεωργία, να συμμετέχουν σε εργαστήρια απόσταξης αρωματικών φυτών, σαπωνοποιίας, τυροκόμησης, μελισσοκομίας, παραδοσιακής συντήρησης τροφίμων, να ενημερωθούν για πετυχημένες και μη πρακτικές στον αγροτικό τομέα κ.ά.

Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου αποσκοπεί τόσο στο να ρίξει φως σε ορισμένες γκρίζες ζώνες γύρω από τη ζωή στην ύπαιθρο και την αγροτική ζωή γενικότερα όσο και να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πτυχές της αγροτικής ζωής που για τους αστούς είναι ακόμη άγνωστες.

Για ακόμη μία φορά, η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας φροντίζει την ουσία του να είσαι αγρότης. Μετά από τη λειτουργία της πρώτης Αγοράς Αγροτών η οποία πραγμάτωσε θεσμικά το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» δίνοντας ουσία στο σύνθημα «από το χωράφι στο ράφι», το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου αποτελεί άλλη μία πρωτοτυπία της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και προσκαλεί όλους τους Νέους και τις Νέες που σχεδιάζουν να στραφούν στην Ύπαιθρο στο παραθαλάσσιο χωριό Κανάλι, 6-8 Σεπτεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Ραβανό, στο τηλέφωνο 6974111252 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση enaprevezas@yahoo.gr.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...