Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τα πάνω κάτω έρχονται στα σχολεία της Ηπείρου!


Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μετά από ελέγχους, που έχουν διεξαχθεί στα καταχωρισμένα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων στην Ήπειρο διατηρεί αυξημένο αριθμό οργανικών θέσεων, που είναι δυσανάλογος με το μαθητικό δυναμικό που έχουν στο ενεργητικό τους.

Οπως έγινε γνωστό, από το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στοιχείων για τις σχολικές μονάδες, μέσω του οποίου φαίνεται η πλήρης εικόνα του σχολείου (αριθμός μαθητών, καθηγητές, αίθουσες και ώρες διδασκαλίας), διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οργανικές θέσεις δεν δικαιολογούνται από τον μαθητικό πληθυσμό που υπάρχει. Το υπουργείο Παιδείας έχει μελετήσει ήδη σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις (ακόμη και υποχρεωτικές) και μεταθέσεις, και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου κατά 1 ή 2 ώρες.


Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, πάντως, διαβεβαιώνουν πως μόνο εάν τα υπόλοιπα μέτρα δεν είναι αρκετά ώστε να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα προχωρήσουν στο έσχατο μέτρο της αύξησης του ωραρίου. Η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, άλλωστε, είναι προτεραιότητα του υπ. Παιδείας, με δεδομένο ότι οι προσλήψεις τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν με το... σταγονόμετρο. Από την πλευρά τους δάσκαλοι και καθηγητές κάνουν λόγο για «απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας τον χώρο της εκπαίδευσης. Τονίζουν ακόμη πως «κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπους».
katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...