Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ταξίδι στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό στην Αρχαία Κασσώπη

Ένα μοναδικό ταξίδι στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό φιλοδοξεί να προσφέρει στους λάτρεις του είδους ο Σύλλογος Κρυοπηγητών Αθήνας, στοχεύοντας στη διοργάνωση μιας βραδιάς Αστρονομίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το βράδυ της 27ης Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και σε σημεία που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι, θα εγκατασταθούν δέκα περίπου τηλεσκόπια με τα οποία όποιος επιθυμεί θα μπορέσει να παρατηρήσει τον κόσμο των αστεριών.

Οι επαφές του Συλλόγου έχουν ήδη γίνει τόσο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και με την ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και με τους ερασιτέχνες αστρονόμους της Ηπείρου και αυτή την στιγμή διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες με τους τοπικούς φορείς.

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στην Αρχαία Δωδώνη, από την Αδελφότητα αποδήμων Δωδώνης Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Νίκου Ματσόπουλου.

Ο Σύλλογος Κρυοπηγητών της Αθήνας εκτιμά ότι με την συνεργασία όλων θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για την τοπική κοινωνία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...