Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Η Πρέβεζα φώναξε δυνατά: "Let's Do It" - Ισχυρό το μήνυμα του εθελοντισμού

Μεγάλη η συμμετοχή σήμερα στην πανελλήνια εθελοντική προσπάθεια "Let's Do It" - Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα, σε ολόκληρη την Π.Ε. Πρέβεζας.

Από νωρίς το πρωί, σχολεία, σύλλογοι, φορείς αλλά και απλός κόσμος που εντάχθηκε σε ομάδες ξεκίνησαν να καθαρίζουν. Να καθαρίζουν τους χώρους που τους φιλοξενούν, τους δρόμους, τις πλατείες, τις ακτές.

Εθελοντές κάθε ηλικίας, αφιέρωσαν το Κυριακάτικο πρωινό τους για έναν σκοπό. Να καθαρίσουν την πόλη τους και μαζί να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα αυτό του εθελοντισμού και να δείξουν ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε εάν είμαστε ενωμένοι.

Παντού όχι μόνο στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. συστήθηκαν εθελοντικές ομάδες και καθάρισαν κάθε γωνιά αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

Μερικοί από τους συλλόγους και φορείς που συμμετείχαν σήμερα ήταν: Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών στην Κυανή Ακτή, Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μύτικα στο Μονολίθι, Ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Θωμά στον Αγιο Θωμά, Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας στα εξωτερικά τείχη του Κάστρου στον Αγιο Ανδρέα, Ο Σύλλογος Δροσιά στον οικισμό της Δροσιάς, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα στον οικισμό και την παραλία του Παντοκράτορα, Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Νεοχωρίου στον οικισμό του, Οι φίλοι του Ποδηλατου στο πέταλο από Βαθύ έως Ψαθάκι, Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας στην ντάπια, Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου, Η Περιηγητικη Λέσχη στο Πάρκο της Νεάπολης, Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας στο Ιστορικό Κέντρο, Η Χορωδία Αρμονία στον Ανθόκηπο, Το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στην Κυανή Ακτή, Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στον Ανθόκηπο.

Επίσης σύλλογοι και σχολεία συμμετείχαν σήμερα στον καθαρισμό στον Λούρο, Ωρωπό, Κανάλι, Σαμψούντα και αλλού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολύ σημαντική ήταν η προσπάθεια της ΛΕΚ Πρέβεζας, που από νωρίς το πρωί καθάρισαν τα τείχη του κάστρου του Αγ. Ανδρέα δίνοντας μια τελική εικόνα που πραγματικά δεν είχαμε ξαναδεί...

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ανατολιωτάκης Νικόλαος μιλώντας στην κάμερα του pamepreveza.gr, τόνισε την σημαντικότητα του εθελοντισμού στις μέρες μας, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα.

Δείτε στο video που ακολουθεί τα μηνύματα που στέλνουν οι μικροί "μεγάλοι" εθελοντές συμμέτοχοι στο Let's Do It"

pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...