Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο παπάς, ο νεαρός, ο σταυρός, το βρίσιμο!

Συνέβηκε σε ενορία των Ιωαννίνων. Μας το μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και σας το περιγράφουμε. Ήταν απόγευμα Σαββάτου. Και ψαλλόταν εσπερινός. 

Νεαρός γύρω στα 20, μπήκε σε εκκλησία για να ανάψει ένα κερί και να κάνει το σταυρό του. Οι τρίχες της κεφαλής του χτενισμένες όρθια.

Στο πρόσωπό του τρία σκουλαρίκια, δύο στα αυτιά και ένα στη μύτη. Στη μέση του αλυσίδες και τα πενταλόνια του σκισμένα. Μόλις τον αντιλήφθηκε ο παπάς ενοχλήθηκε.Και άρχισε να τον υβρίζει.

Με σκληρές εκφράσεις του τύπου "αλήτη, τι ήρθες να κάνεις εδώ" κ.λπ. Διαφωνούμε με το ύφος του ιερέα, αν βέβαια, έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα, και όχι με την ουσία του θέματος. Σαφώς και η εμφάνιση του νεαρού δεν ήταν η κατάλληλη ( αν και το τι είναι και τι δεν είναι κατάλληλο θέλει μεγάλη συζήτηση και κρύβει πολύ υποκειμενισμό), ωστόσο δεν είναι σωστό ένας λειτουργός του Υψίστου να αποπαίρνει νεαρό, που θέλει να πλησιάσει προς το Θεό,έστω και με τον τρόπο του.

Θα μπορούσε αντί να τον προσβάλλει και να τον αποπάρει, να τον νουθετήσει ή, αν δεν αρέσει σε μερικούς η λέξη νουθεσία, να συζητήσει μαζί του. Σ' αυτή την περίπτωση θαρρούμε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα.katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...