Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Οργή ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα από την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο

Με μια δισέλιδη ανακοίνωση ο βουλευτής της Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας βάλλεται κατά της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας εμφανίστηκαν εχθές στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης τους.

Ο κ. Μπάρκας αρχικά μιλώντας για την Πρέβεζα αναφέρει ότι είναι "μια πόλη χτυπημένη από την ύφεση και την ανεργία, μια πόλη που βλέπει το νοσοκομείο της να κλείνει και υπηρεσίες υγεία της να διαλύονται, που βλέπει τα παιδιά της να οδηγούνται στη μετανάστευση, να ετοιμάζονται να κλείσουν τα σχολεία της, σε μια πόλη που ασφυκτιά και ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι μαθητές, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αγωνίζεται, κινητοποιείται, δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας και ενότητας των θυμάτων των Μνημονίων απέναντι στην βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λιτότητα..."

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Σε αυτή την πόλη, σε αυτό το Νοσοκομείο στο οποίο δίνονται σκληροί αγώνες από τους ανθρώπους του τους εργαζόμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατά της ραγδαίας υποβάθμισης του, με την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας που βλέπει ότι οι δωρεάν υπηρεσίες υγείας γίνονται μακρινό όνειρο. Σε αυτή την πόλη ήρθε αυτή η μαυροντυμμένη συμμορία, στο πλαίσιο της “πανελλαδικής καμπάνιας” της για να κάνει τι; Ήρθε να διαμαρτυρηθεί για την μνημονιακή πολιτική που διαλύει την υγεία, για το 5ευρω, το ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου, την απόγνωση των νεφροπαθών του Νομού;
Όχι..."

Και συνεχίζει:

"Το νεοναζιστικό κόμμα που έχει ψηφίσει το χάρισμα της ΑΤΕ στον Σάλλα και το ξεπούλημα των ελληνικών νησιών, το νεοναζιστικό κόμμα που δεν εμφανίστηκε στην Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία του λαού της Πρέβεζας.

Οι μαχαιροβγάλτες που στέκονται προσοχή στην ολιγαρχία και ψηφίζουν όλα της τα χατίρια, οι κυνηγοί των φτωχών και των καταπιεσμένων που χαμηλώνουν τα μεροκάματα για τους έλληνες και ξένους εργοδότες, δεν νοιάζονται για την ζωή και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για να μολύνουν με τη παρουσία και το σύνθημα τους “αίμα μόνο για έλληνες” τον ιερό αυτό χώρο, τη μέρα της αιμοδοσίας, της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς..."


Και καταλήγει η ανακοίνωση:

"... Ο δημοκράτης λαός μας πρέπει να κατανοήσει το βαθιά συστημικό και προδοτικό ρόλο αυτής της φασιστικής συμμορίας, που δήθεν κόπτεται για το ελληνικό έθνος. Δεν είναι παρά το μακρύ χέρι των πλουσίων, που σκοπό έχει τη πλήρη παράδοση της χώρας στα μνημόνια, που χτυπά καίρια τα συμφέροντα των εργαζομένων. Χτυπώντας την αριστερά και τις ιδέες της αλληλεγγύης, χτυπώντας τα πανανθρώπινα ιδανικά της ισότητας και της κοινωνικής προόδου, θέλει να μετατρέψει τη κοινωνία σε μια ζούγκλα, με μόνο νόμο το δίκαιο των ισχυρών των αφεντικών τους.
Ο λαός μας στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους φίλους των κατακτητών. Θα το κάνει και σήμερα.
Η ελπίδα θα νικήσει τον κανιβαλισμό."

Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...