Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ηγουμενίτσα: Έκρυβαν 577 κιλά χασίς μέσα σε ξύλα και ελιές

Περισσότερο από μισό τόνο, 577 κιλά χασίς, εντόπισαν και κατάσχεσαν σε νταλίκα τα μεσάνυχτα, οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία και ήταν κρυμμένο μέσα σε ξύλα και ελιές στην καρότσα ενός ελληνικού φορτηγού, το οποίο οδηγούσε ένας Βούλγαρος. Κατά τον έλεγχο στην πύλη του Λιμένα εξωτερικού, οι άνδρες του Κλιμακίου, πραγματοποίησαν έλεγχο στο φορτίο και εντόπισαν 14 σάκους γεμάτους με χασίς, σε συσκευασίες του ενός κιλού.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, το ίδιο και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του λιμανιού και δεν άργησε να εντοπιστεί από του λιμενικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η νταλίκα είχε φύγει από την Αθήνα, πήγε στην Κέρκυρα για να φορτώσει και στην συνέχεια στην Ηγουμενίτσα για να ταξιδέψει στο Μπάρι της Ιταλίας.

Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι τα ναρκωτικά φορτώθηκαν μαζί με τις ελιές και τα ξύλα στην Κέρκυρα. Για τους λαθρεμπόρους, τα θαλάσσια στενά της Κέρκυρας με την Αλβανία, είναι περιοχή δράσης ,όπως προκύπτει από τα περιστατικά τα οποία έχουν συμβεί από το 1993 έως σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα, που τα μπλόκα και οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν ενταθεί στη μεθόριο με την Αλβανία, η ελληνοαλβανική μαφία ακολουθεί, όπως όλα δείχνουν, το θαλάσσιο δρόμο για την παράνομη δραστηριότητας της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά καιρούς στα παράλια της Κέρκυρας, η θάλασσα ξεβράζει συσκευασίες με χασίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...