Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ηπειρώτες Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας: Με επιτυχία η πίτα-χορός


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας «Μάρκος Μπότσαρης», έκανε την ετήσια συνεστίαση και κοπή της πίτας του  στο μεζεδοπωλείο ΤΑΜΑΜ.

Πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε βίντεο με αποσπάσματα από την μεγάλη  ιστορία της Ηπείρου. Αφιέρωμα στους  Ηπειρώτες ευεργέτες του έθνους μας. Ηπειρώτες που το πείσμα τους, το αναπτύξανε στις διαρκείς δυσκολίες και το επιστρατεύσανε πάντα σε αγώνες  και σε θυσίες!

Φυσικά όπως όλοι οι Έλληνες , έτσι και  οι Ηπειρώτες έχουν τα. διάσημα κουσούρια τους ! Κυρίως τους κατηγορούν ως ξεροκέφαλους και πεισματάρηδες .αλλά και λίγο ως πολύ σφιχτοχέρηδες. Και δεν έχουν τελείως άδικο. Το πείσμα, όμως το αναπτύξανε στις διαρκείς δυσκολίες και το επιστρατεύσανε πάντα σε αγώνες  και σε θυσίες! Η δε θρυλούμενη ηπειρώτικη τσιγκουνιά μετατρέπεται πάντα στην ευγενέστερη γενναιοδωρία, όταν πρόκειται για εθνική προσφορά!


 Γιατί , αν τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ελαττώματα δίνουν αφορμή για πειράγματα, τα πλεονεκτήματά πρέπει να δίνουν πρότυπα για μίμηση! Κυρίως σε περιόδους εθνικών και οικονομικών κρίσεων οι Ηπειρώτες υπήρξαν πάντα υποδείγματα ομοψυχίας, ενότητας , αυταπάρνησης και  προσφοράς! Ο πιο φτωχός ελληνικός τόπος δώρισε στη χώρα το μεγαλύτερο πλούτο ,όχι για επιδεικτικό ανταγωνισμό αλλά από άδολο πατριωτισμό.
 
Περισσότερο, λοιπόν ,από ποτέ είναι σήμερα αναγκαίο τόσο σε εθνικό ,όσο και σε τοπικό επίπεδο να υιοθετήσουμε το ηπειρώτικο ήθος και να εργαστούμε με ενότητα και πείσμα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα  μεγάλα, κοινά μας προβλήματα .

Και έστω για μια μέρα, οι Ηπειρώτες της πόλης μας  κατάφεραν μάζεψαν και «μόνιασαν» τους τοπικούς άρχοντες της Πόλης μας.Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.
Δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη, Χάρης Τομπούλογλου, Σταύρος Κόντος, Παντελής Γρετζελιάς. ήταν ΟΛΟΙ στην εκδήλωση των Ηπειρωτών!

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους:Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που στο σύντομο χαιρετισμό του ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να εστερνεστούν και υλοποιήσουν την Ηπειρωτική ευποιϊα και όλα τα προτερήματα των Ηπειρωτών, που είναι παράδειγμα προς όλους ανά τους αιώνες, αλλά να κάνουν ακόμη πράξη την ηπειρώτικη αλληλεγγύη και προσφορά, σήμερα, που την έχουν ανάγκη πολλοί συνάθρωποι μας,ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ Κώστας Ζηκ'όπουλος, ο Πανοσιολογιότατος Πάτερ Παντελεήμων (ευλόγησε την βασιλόπιτα), οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ.Καραβίας, Ν.Παπανικολάου, Α.Παϊδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χ.Μπόβος, Χ.Κοπελούσος, Ν.Καβακοπούλου, Ρ.Κοσμά,  Β.Αγαλιώτου, Σ.Γραμμένος , Δ.Κανταρέλης,  Σ.Κοσκολέτος, η Πρόεδρος του τοπικού Ν.Χαλκηδόνας Αιμ.Σταθούλια, η Τ.Σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας Μ.Κόκκορη, εκπρόσωποι των Εθελοντών της πόλης μας, του Ιωνικού, της Πολιτιστικής αναγέννησης, ο γνωστός δημοσιογράφος και Ηπειρώτης Χρήστος Μέγας, οι Σ.Δημητρίου & Γ.Αράπογλου από την εφημερίδα «Ορίζοντες», κ.α.

Από την  εκδήλωση δεν θα μπορούσε να έλειπε και ο ιδρυτής του συλλόγου και επίτιμος Πρόεδρος του, Γιώργος Κοσμάς.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γιώργος Ζαρανίκας, η Γ.Γραμματέας Μαριάννα Μήλα, η ταμίας Ρένα Σταματοπούλου, ο Υπ.Δημοσίων-σχέσεων Βασίλης Βέττος και το μέλος Ζαχαρίας Καψάλης, ευχαριστούν όλους όσους  τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους και ζητούν ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους ήρθαν στην εκδήλωση αλλά λόγω της πληρότητας της αίθουσας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Δείτε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...