Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις από Ηγουμενίτσα στις συγχωνεύσεις λόγω «Αθηνάς»


Από το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο

Τις αντιρρήσεις τους για την «απορρόφηση» του τμήματός τους από άλλο, με διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο, κατ' επιταγήν του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, εκφράζουν οι καθηγητές του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, στην Ηγουμενίτσα.

Οπως αναφέρουν τα μέλη της γενικής συνέλευσης του τμήματος σε ανακοίνωσή τους, απορροφώνται από το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (τα δύο τμήματα μετονομάζονται σε Διοίκησης Επιχειρήσεων, Συστημάτων και Οργανισμών) και ουσιαστικά καταργούνται.

«Αυτή η εξέλιξη καταργεί στην ουσία το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο και δημιουργεί στο παράρτημα Ηγουμενίτσα του ΤΕΙ Ηπείρου νέο τμήμα με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο από αυτό που θεραπεύεται σήμερα» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καθηγητές.

«Επιχειρείται έτσι η δημιουργία ενός νεου τμήματος (απο τα εννέα συνολικά στην ελληνική επικράτεια) που θα αντλεί φοιτητές από το πέμπτο επιστημονικό πεδίο και θα θεραπεύει τη διοίκηση. Αντίθετα το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, το μοναδικό στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο οποίο διδάσκονται οι εφαρμοσμένες ξένες γλώσσες, κατα τα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών τμημάτων, προσελκύει το 95% των φοιτητών του απο το πρώτο επιστημονικό πεδίο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι καθηγητές τονίζουν ότι με εγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα, σκοπός του τμήματος είναι να διδάξει τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές εκείνες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και ζητούν να αλλάξουν οι σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...