Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η Πανηπειρωτική συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, στη συνεδρίαση της 23/1/2013 με ομόφωνη απόφασή του, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Είναι ένας αγώνας:

Ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζομένους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.

Για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπούλιουνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.

Για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό – κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

 Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας  τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των πολιτών, ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμη φορά  με την κήρυξη και αυτής της απεργίας ως παράνομη ότι είναι μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ως εχθρό τον λαό και τους αγώνες του.

Η κυβέρνηση υπηρετώντας  τις επιταγές της Τρόικας και  των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων χρησιμοποιεί όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) με στόχο να συντρίψει τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, Αυτό του καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών»

Ο αγώνας αυτός μας αφορά  όλους, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...