Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα ΘεοφάνειαΜε λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν στην Πρέβεζα τα Θεοφάνεια.


Η πομπή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας , κατέληξε στην εξέδρα της παραλίας όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος , τέλεσε παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου τον καθαγιασμό των υδάτων.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, οι βουλευτές κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Νίκος Ανατολιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι της Πρέβεζας και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι φορέων.

Περίπου 20 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού .

Τον σταυρό ανέσυρε ο Δημήτρης Καραμανίδης κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη.

Η προσέλευση των πιστών σε όλες τις εκκλησίες της πόλης ήταν πολύ μεγάλη και πολλοί έσπευσαν να παρουν αγιασμό και να ραντίσουν, σύμφωνα με το εθιμο του σπίτια τους.

Ιδιαίτερη ήταν η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Καναλίου παρουσία πλήθους κόσμου και του νέου αντιδημάρχου Παντελή Μπαρτζώκα.

Βάρκες με καπνογόνα δημιούργησαν ένα θεαματικό σκηνικό το οποίο παρακολούθησαν και πολλοί επισκέπτες.

Η γέφυρα του ποταμού Λούρου ήταν το σημείο στο οποίο έγινε ο αγιασμος των υδάτων στην δημοτική ενότητα με την παρουσία δεκάδων πιστών και του νέου αντιδημάρχου Χαράλαμπου Κακιούζη.


atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...