Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Η Πανηπειρωτική τίμησε τον Βασίλη Κάτσιο


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού


Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη  της, τον ακάματο και δυναμικό Βασίλη Κάτσιο τίμησε για την πολύχρονη  παρουσία του στη διοίκησή της  και την ανεκτίμητη προσφορά του  το διοικητικό συμβούλιο της κορυφαίας οργάνωσης των απόδημων Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).
Η τιμητική εκδήλωση, που έγινε  με τη συμμετοχή της δραστήριας Ομοσπονδίας  Μουργκάνας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΣΕ στην Αθήνα, με μεγάλη προσέλευση συνεργατών, πατριωτών και φίλων. Κατάμεστη η αίθουσα αλλά και οι διάδρομοι, κάτι που είχε να συμβεί για πολλά χρόνια. Αυτό οφείλεται στην εκτίμηση και την αγάπη που χαίρουν τόσο ο τιμώμενος όσο και η γλυκύτατη σύζυγός του Κυρα-Δήμητρα και ο γιος τους Άκης οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στέκονται στο πλευρό του πολύτιμοι συμπαραστάτες στις υποχρεώσεις και το έργο που επωμίστηκε   απέναντι στους απόδημους τόσο από τη θέση του συμβούλου της διοίκησης της ΠΣΕ όσο και από τη θέση του Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων. Θέσεις που τίμησε με το παραπάνω με την 27χρονη παρουσία του και προσφορά στο κοινό των Ηπειρωτών.
Την πολύχρονη, ενθουσιώδη και πατριωτική παρουσία στην ΠΣΕ, την οποία με πάθος υπηρέτησε και την πολύτιμη προσφορά του μέσα από τις γραμμές της εξήραν με τα θερμότερα λόγια ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Οικονόμου και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Δρούκα.
 
Αναδρομή στην πολυσήμαντη προσφορά και το έργο του Β. Κάτσιου, καθώς  και στις επιμέρους ενέργειές  του προς διοργάνωση εκδηλώσεων και οικονομική ενίσχυση της ΠΣΕ, με αποδοτική προσέγγιση δημόσιων και ιδιωτών χορηγών έκανε το μέλος της διοίκησης κ. Σωτήρης Κολιούσης, ξετυλίγοντας το βιογραφικό του σημείωμα και την πορεία του τόσο εντός όσο και εκτός της Πανηπειρωτικής. Μια πορεία με πλούσια συμμετοχή τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό στίβο. Αναφορά έγινε και στη συμμετοχή του, ίδρυση και διοίκηση συλλόγων και αδελφοτήτων, πρωτίστως της ιδιαίτερης πατρίδας του, Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, βοηθώντας τες και ενισχύοντάς τες παντοιοτρόπως.
Τα καλύτερα λόγια, που του άξιζαν με το παραπάνω, επιφύλαξαν στον κ. Κάτσιο και οι πρώην πρόεδροι της ΠΣΕ κ. Κώστας Αλεξίου και Γιάννης Ζώης οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Άρτια υπήρξε η διοργάνωση και η  παρουσίασή της από το μέλος τoν Έφορο Πολιτισμού της ΠΣΕ κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη ο οποίος ετοίμασε και πρόβαλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 15λεπτο οπτικό αφιέρωμα μέσα από το οποίο ο τιμώμενος μας ξενάγησε στο έργο και το πέρασμά του από την κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του.
Κατασυγκινημένος και καταχειροκροτούμενος ο κ. Κάτσιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής και απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν, τιμώντας τον κι αυτοί με τη σειρά τους, συμμετέχοντες στη μεγάλη βραδιά που του επιφύλαξε η κορυφαία οργάνωση των απόδημων συμπατριωτών.
Όσα όμως κι αν γράψω για τον  καλό πατριώτη Βασίλη Κάτσιο θα είναι  φτωχά μπροστά στην πλούσια προσφορά του προς την ηπειρώτικη αποδημία. Θα αρκεστώ  να σας μεταφέρω λίγα από τα πολλά καλά λόγια που  είπε γι΄αυτόν ο κ. Οικονόμου: <<… Η προσφορά του τιμά τον ίδιο, την αποδημία, τη Θεσπρωτία, όλη την Ήπειρο. Και είναι ένα μήνυμα ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε… Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν το Βασίλη Κάτσιο, η Πανηπειρωτική έχει μέλλον>>.
Τη μελωδική νότα της βραδιάς  για λογαριασμό του τιμώμενου πρόσφερε η χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας η οποία υπό την επίβλεψη της καταξιωμένης κ. Ρούλας Χήνου απέδωσε τραγούδια του τόπου τους. Όσο για το τρατάρισμα το οποίο ακολούθησε, ας είναι πάντα άξια η Κυρα-Δήμητρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...