Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Ήπειρος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Ιωαννίνων – Ανεμοστρόβιλος στην Πρέβεζα

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου από το 20ο έως το 40ο χλμ. καθώς λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, πέφτουν στο οδόστρωμα πέτρες, χώματα αλλά και φερτά υλικά από χείμαρρους που υπερχειλίζουν, ενώ ειδικότερα στο τμήμα του δρόμου κοντά στο χωριό Κουκλέσι, στα όρια Πρέβεζας -Ιωαννίνων η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο από μια λωρίδα κυκλοφορίας. 

Προβλήματα λόγω πτώσεων βράχων υπάρχουν και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων.

Στη θέση Γωνιά, αμέσως μετά τη σήραγγα της Κλεισούρας η εθνική οδός Ιωαννίνων – Αθηνών μετατράπηκε σε ένα ποτάμι νερών και λάσπης. Από το βουνό κατέβαιναν χείμαρροι και για τρεις ώρες περίπου η συγκοινωνία διακόπηκε με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Μεγάλα προβλήματα και στην Πρέβεζα, μετά το πρωινό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την παραλιακή οδό. Δέντρα ξεριζώθηκαν στην κυριολεξία, μεγάλα κλαδιά έσπασαν, πινακίδες καταστράφηκαν. Σε πολλά σημεία μεγάλα δέντρα έπεσαν στην μέση του δρόμου ενώ σε μια περίπτωση ολόκληρο δέντρο ήρθε από το πουθενά και βρέθηκε στην μέση της εθνικής οδού.
Ο ανεμοστρόβιλος που βγήκε από την θάλασσα και σάρωσε πολλά θερμοκήπια, προκαλώντας καταστροφές, «χτύπησε» την περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην Πρέβεζα.

Συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στα σημεία των καταστροφών και επιδόθηκαν σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους αφού συνεχώς προέκυπταν και νέα περιστατικά. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που δημιουργήθηκαν σε κολόνες του ρεύματος ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζημιά έπαθε και το δίκτυο του ΟΤΕ. Η πυροσβεστική επενέβη σε συνολικά έξι περιστατικά, κοπές δέντρων, άντληση υδάτων και σε ένα περιστατικό απεγκλωβισμού από ασανσέρ μιας και υπήρχαν διακοπές ρεύματος.

Η κακοκαιρία που έπληξε την Πρέβεζα είναι η δεύτερη το τελευταίο διάστημα με σοβαρές ζημιές αφού πριν λίγες εβδομάδες ένας ανεμοστρόβιλος δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο αισθητικό δάσος στο Μονολίθι, και σε θερμοκήπια.
Σημειώνεται πως από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτήν την ώρα στην Ήπειρο είναι:

Δασικό Χωριό Άρτας 115.60 mm
Πράμαντα Ιωαννίνων 101.20 mm
Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς 89.00 mm


Πληροφορίες από epirusgate/ epiruspost/ pamepreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...