Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ομόφωνο «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις απολύσεις

Την ομόφωνη και κάθετη αντίθετή του, σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένων εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με το ψήφισμα που εκδόθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση.
Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν δέχεται καμία απόλυση και δεν θα συμπράξει στη διαδικασία αυτή. Έτσι δεν θα αποστείλει στοιχεία για κανέναν εργαζόμενο ενώ θα παράσχει πολιτική και νομική κάλυψη στους υπηρεσιακούς παράγοντες που απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο πέρα από το πολιτικό σκέλος περιλαμβάνει πολλά νομικά και διοικητικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τη θέση και την άποψή του, θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.
Το μέτρο της διαθεσιμότητας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος αποτελεί συγκαλυμμένη απόλυση και ο Δήμος στη διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να συμπράξει. Εξάλλου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ήταν ο πρώτος που είχε τοποθετηθεί δημόσια, όταν ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία απόλυση.Στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση δέχεται συνεχή χτυπήματα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Τα προβλήματα είναι οξύτατα, υπογράμμισε και σημείωσε πως θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα το συνέδριο της ΚΕΔΕ.
«Καμία απόλυση για κανέναν εργαζόμενο» ήταν η θέση που διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας και τόνισε πως οι απολύσεις που ζητά το Υπουργείο είναι αντισυνταγματικές.Ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασούλας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να σταλεί κανένα στοιχείο για τους εργαζόμενους και να μην γίνουν πράξεις απόλυσης και συμπλήρωσε πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν.
Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης, στην τοποθέτησή του καυτηρίασε την κυβερνητική πολιτική υποστηρίζοντας ότι λύση στα προβλήματα των εργαζομένων μπορεί να δώσει η αντίσταση και η ανατροπή της πολιτικής αυτής. Ο επικεφαλής της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς τόνισε την σημασία της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην αποσταλούν στοιχεία και συμπλήρωσε πως τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στον πυρήνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στο αυτοδιοίκητο.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χρήστος Μεντής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους θα μπλοκάρουν τις αποφάσεις αυτές.Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε ακόμη ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και η Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Βούλα Δρόσου.Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα, ότι μετά την δική του υπογραφή, εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων, τις οποίες είχαν ζητήσει οι ίδιοι και καλύπτουν ανάγκες που προέκυψαν με το νέο οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας.
epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...