Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Γιάννενα: 59χρονος όρμησε στο κρεβάτι 16χρονης άρρωστης και της άρπαξε το κινητό!

Πολλές ληστείες και κλοπές γίνονται, με τέτοια συχνότητα, που πάνε να καταντήσουν ρουτίνα. Ωστόσο η ληστεία, που θα διαβάσετε στη συνέχεια, για ένα κινητό, είναι μάλλον πρωτότυπη...

59χρονος όρμησε στο κρεβάτι 16χρονης άρρωστης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και της άρπαξε το κινητό! Μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Δεν ήταν αλλοδαπός (για να μη τα φορτώνουμε όλα στους λαθρομετανάστες). Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε αφαιρέσει από δωμάτια ασθενών διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά.

Με αφορμή το περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, συστήνει τα ακόλουθα:

1.- Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:

Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.

Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.

Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας.

Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζά­κια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

2.- Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:

Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας.

Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους.

Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απο­μακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.

Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας, εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσο­κομείου.
Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την Δ/νση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.
katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...