Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πρέβεζα: Οι μαθητές γύρισαν τα κεφάλια αριστερά στους επίσημους-Δείτε φωτό!

Παρά τη συννεφιά και την ολιγόλεπτη ψιχάλα, η Πρέβεζα τίμησε πατριωτικά, αλλά και αγωνιστικά το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, κόντρα στην απειλή της φασιστικής Ιταλίας.

Όπως γράφει το atpreveza.gr. το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης, η δε Φιλαρμονική Πρέβεζας περιήλθε στις οδούς της πόλης και παιάνιζε θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. Έγινε έπαρση της Σημαίας στο χώρο του φρουρίου Αγίου Ανδρέα και ακολούθησε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μηλιά Βενέτη, δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Κατόπιν ετελέστη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης. Μετά την κατάθεση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική Πρέβεζας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κοινή παρέλαση των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών κ.α. στην παραλιακή οδό Σπηλιάδου, όπου τα νιάτα της πόλης παρέλασαν με καμάρι, τιμώντας όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, ενώ ορισμένα από αυτά πέρασαν και κοινωνικά μηνύματα, γυρνώντας από την άλλη πλευρά το κεφάλι τους, περνώντας μπροστά από τους επισήμους.
Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια, ώστε να μη συμβούν «παρατράγουδα» (χαρακτηριστικό είναι πως είχαν έρθει και ενισχύσεις από τα Γιάννενα, όπου δεν έγινε παρέλαση λόγω κακοκαιρίας). Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, έγινε μία άλλου είδους παρέλαση.

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και πολίτες, παρέλασαν στην οδό Σπηλιάδου και στον πεζόδρομο της παραλίας με πανό και συνθήματα, με την Αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά. Η πορεία ήταν ειρηνική και δε συνέβη το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...