Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δραματική ιστορία στην Πρέβεζα...

Η εποχή που διανύουμε είναι ασφαλώς, σκληρή αδυσώπητη και κυνική, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση η οποία επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα, όμως ίσως η  ευτυχία πολλές φορές να κρύβεται στα αυτονόητα που οι περισσότεροι ξεχνούν, πως είναι να μην τα διαθέτεις. Η οικογένεια είχε μετακομίσει πριν χρόνια από άλλη περιοχή της Ηπείρου στην Πρέβεζα, αφού ο πατέρας ήταν δημόσιος υπάλληλος. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ήταν τα παιδιά της οικογένειας, με το κορίτσι να έχει εκ γεννητής πρόβλημα αναπηρίας.

Τα δύο παιδιά τέλειωσαν το σχολείο στην Πρέβεζα και ο γιος επιχείρησε να σπουδάσει γιατρός στο εξωτερικό, χωρίς να τα καταφέρει και επέστρεψε στην Πρέβεζα. Χωρίς δουλειά για μεγάλο διάστημα και με επιδόματα ανεργίας ή προγράμματα απασχόλησης μερικών μηνών, προσπαθούσε να επιβιώσει. Η όλη κατάσταση είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στην ψυχολογική του διάθεση, καταρρακώνοντας τον και οδηγώντας τον στην κατάθλιψη.
Η οικογένεια έζησε όλο αυτό το δράμα την οποία την επηρέασε και στη δική της ψυχολογική κατάσταση, τα πράγματα χειρότερεψαν όταν ο γιος άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε καθημερινή βάση. Μη έχοντας καθαρό νου, επιτέθηκε να χτυπήσει τον πατέρα του, σε κάποιες περιπτώσεις το πέτυχε, ο πατέρας του φανερά επηρεασμένος από όλον αυτόν τον Γολγοθά, δεν είχε αντοχές στα νεύρα του, ενώ και η μητέρα του έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και κλαίει συνεχώς! Δεν δίστασα βλέποντας τον πατέρα να γυρνά σαν την άδικη κατάρα- επιτρέψτε μου τη φράση και τον πλησίασα να του μιλήσω. Μου μίλησε για το δράμα της οικογένειάς του, ενώ δε δίστασε να μου πει με όση ψυχική δύναμη του έχει απομένει: "Ο...(ο γιος του) δυστυχώς παραπαίει και φοβόμαστε για τα χειρότερα". Αυτό το τελευταίο με ότι κι αν συνεπάγεται (φοβόμαστε για τα χειρότερα) δε σας κρύβω ότι με συντάραξε. Σκέφτηκα τρόπους να μπορέσω να βοηθήσω, ζητώντας βοήθεια και από αλλού, αλλά ξέχασα προς στιγμήν ότι ζούμε στο... Πακιστάν της Ευρώπης! Και ρωτώ: "υπάρχει κράτος πρόνοιας; Υπάρχει πρόνοια στην Πρέβεζα να απευθυνθώ; Μπορεί να βοηθήσει;" Το ερώτημα το απευθύνω δημόσια και επώνυμα! Να έχετε την υγεία σας- γιατί είναι η βάση για οτιδήποτε και μην ξεχνάτε ότι κάπου στον πλανήτη, άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με πολύ λιγότερα, από αυτά που εσείς έχετε. Σε ότι αφορά το ερώτημά μου, ελπίζω η πρόνοια να ενδιαφερθεί και να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μου, όσο για την οικογένεια; Εύχομαι και ελπίζω να βρει τη ψυχική της ηρεμία, που έχει χάσει!

ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση
Σπύρος Πλέουρας

agiorgitikanews.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...