Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτοικοι μικρού χωριού πήραν φτυάρια και σκαπάνια κατά της ερήμωσης!

Κάτοικοι μικρού χωριού, του Πολυδρόσο Θεσπρωτίας, με όχι περισσότερες από 30 ψυχές το Χειμώνα, πήραν φτυάρια και σκαπάνια και φτιάχνουν μόνοι τους έργα.

Αντιστέκονται με αυτό τον τρόπο στην ερήμωση σε καιρό κρίσης, δίνοντας το παράδειγμα. Ο ιερέας του χωριού π. Δημήτριος Μαρτίνης περιγράφει γλαφυρά την τελευταία δραστηριότητά τους: "5 άτομα, 3,5 ώρες δουλειάς και η εικόνα του τοπίου άλλαξε εντυπωσιακά. Πριν όχι μόνο να προσεγγίσει άνθρωπος ήταν εξαιρετικά δύσκολο,
αλλά και να αντικρίσει κανείς το χώρο ήταν αδύνατο. 
Αλλά το πιο σπουδαίο είναι η ικανοποίηση και η ψυχική ωφέλεια που αποκόμισαν τα μέλη του συνεργείου. Και οι ιδιότητες τους παρακαλώ ήταν κάτι σαν αυτές που κατά κόρον κατηγορούνται τούτες τις εποχές ότι φταίνε για τα κακά χάλια της οικονομίας: δυο συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και ένας τραπεζικός, ένας μηχανικός , ένας κληρικός. Έχει δουλειά ακόμη πολύ και για πολλούς! Η πρώτη δράση της Α.Μ.Κ.Ε.Π. ξεκίνησε. Τίτλος έργου " Ανάδειξη παραδοσιακής πηγής - διάνοιξη μονοπατιού ". ( Για όσους δεν τάχουν καλά με τις συντομογραφίες , η ΑΜΚΕΠ είναι η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με μέλη και φίλους , που έχει στόχο έναν διαφορετικό τρόπο ανάδειξης και αξιοποίησης του χωριού με την προσέλκυση επισκεπτών ήπιας τουριστικής δραστηριότητας)".
katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...