Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Προβληματική η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Τη δημιουργία ενός εθνικού – ενιαίου φορέα μεταφοράς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων ζητά ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με αφορμή τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη μεταφορά των μαθητών από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τα Σχολεία Ειδικών Κατηγοριών όπως είναι το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων η εύκολη πρόσβαση αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο και αν αυτή δεν εξασφαλίζεται είναι δύσκολο οι γονείς να αποφασίσουν την εγγραφή των παιδιών τους σε αυτά.

Ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, αλλά και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει γενικότερα η μετακίνηση της αρμοδιότητας από την Περιφέρεια στους Δήμους και από τους Δήμους στην Περιφέρεια, με ευθύνη του Υπουργείου, οι μετακινήσεις των μαθητών πραγματοποιούνται με δυσκολία και ζητείται η μέριμνα από τους τοπικούς φορείς.

Μέχρι σήμερα αρκετοί μαθητές χρειάζεται να αλλάξουν ακόμη και δύο αστικά λεωφορεία προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Τζιόρας, εκφράζοντας την αγωνία των γονέων και κηδεμόνων.

Η πρόταση του Συλλόγου, η οποία μεταφέρθηκε στις επαφές με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Φ. Φίλιο είναι να παραταθούν όλες οι συμβάσεις για τις μεταφορές των μαθητών έως τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει επιβάλλει περικοπές και σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να υπάρχουν κυρίως για τους μαθητές που μετακινούνται με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι η μόνη υπηρεσία που παρουσιάζει προβλήματα στην περίπτωση των Μουσικών Σχολείων και ιδιαίτερα του σχολείου των Ιωαννίνων.

Παρ’ όλο που λόγω του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας προβλέπεται από το Σύνταγμα η σίτιση των μαθητών, φαίνεται πως φέτος δεν θα καταστεί δυνατή εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Όλα αυτά τα προβλήματα, καθώς και η έλλειψη υποδομών παρά την πρόταση για νέο διδακτήριο μέσω ΕΣΠΑ που έχει καταθέσει το σχολείο, έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του έργου του και την απαξίωσή του, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.


Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...