Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

“Νοσοκομείο Χατζηκώστα”: Ξεπέρασε το στόχο της περιστολής δαπανών

Περαιτέρω περιστολή των δαπανών, κυρίως των φαρμακευτικών, ζητά από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων η νέα ηγεσία του Υπουργείου υγείας, την ώρα που η προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνει σημαντικά.

Το νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει ξεπεράσει τον στόχο της περιστολής των δαπανών κατά 14% περίπου, ενώ στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κινείται εντός των ορίων σύμφωνα με τον Διοικητή Φ. Βάββα.

Το Υπουργείο ζήτησε από τις Διοικήσεις να ολοκληρώσουν όλους τους διαγωνισμούς έως το τέλος Αυγούστου, με το Χατζηκώστα να έχει ολοκληρώσει το 80% περίπου, καθώς και να μειωθούν περαιτέρω οι φαρμακευτικές δαπάνες, που διογκώθηκαν κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ζητούμενο βέβαια είναι η περιστολή δαπανών να μην επιφέρει εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με δεδομένη την αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στο νοσοκομείο. Η προσέλευση των ασθενών στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει αυξηθεί κατά 15% καθώς στα νοσοκομεία δεν υπάρχει συμμετοχή, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα καθώς στο τοπικό παράστημα του ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ, υπάρχει πρόβλημα στον βιοχημικό αναλυτή. «Αποτέλεσμα είναι όλες οι αιματολογικές εξετάσεις να γίνονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης», σημείωσε ο κ. Βάββας.

Ο μέσος όρος των εργαστηριακών εξετάσεων τον Φεβρουάριο ανέρχονταν σε 50 – 60, ενώ σήμερα σε 90 με 110, εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
«οι υπηρεσίες μας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο χάρη στην προσπάθεια του προσωπικού και οι όποιες δυσκολίες στις προμήθειες προσπαθούμε να τις ξεπερνάμε. Γίνεται ένας αγώνας για να μην υπάρχουν εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Βάββας.


Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...