Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μαραθώνιος αγώνας ορειβατικού ποδηλάτου στα Τζουμέρκα

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, διοργανώνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μαραθώνιο αγώνα ορειβατικού ποδηλάτου στον γύρο των Τζουμέρκων.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουν και να καθιερώσουν έναν ιδιαίτερο αγώνα ποδηλάτου, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

Η συνολική διαδρομή του αγώνα είναι περίπου 100 χλμ, μέρος των οποίων είναι χωμάτινα, μέρος ασφάλτινα και μέρος μονοπάτια. Για τους fun του ποδηλάτου που δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στον πλήρη μαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί και ένας μικρότερος αγώνας την επόμενη ημέρα, ο οποίος θα ακολουθήσει ένα μέρος της μεγάλης διαδρομής.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του 1ου Tzoumerka Bike Marathon θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στον Καταρράκτη και θα διασχίσει τα χωριά Άγναντα, Κτιστάδες, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Θεοδώριανα, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό. Η εκκίνηση του Tzoumerka Bike θα γίνει στα Πράμαντα και ο τερματισμός επίσης στο Δασικό Χωριό.

Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, υψομετρικές διαφορές κλπ θα δοθούν σε μελλοντική ενημέρωση.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού και ελέγχου των αθλητών, με τη φροντίδα της διοργάνωσης.

Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει με οικολογικό τρόπο και με μη μόνιμα σημάδια, επιδιώκοντας να μην επιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο η αισθητική του περιβάλλοντος σε όλη τη διαδρομή του.

Ο αγώνας είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών. Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να φέρει το δικό του ποδήλατο και υποχρεωτικά όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό ασφαλείας, διαφορετικά δεν θα μπορεί να πάρει μέρος.

Πηγή: tzoumerkabike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...