Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησαν έργα πνοής στην Πρέβεζα

Δύο μεγάλα και πολύ σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν να εκτελούνται σχεδόν ταυτόχρονα στο νομό Πρεβέζης. Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου Καμαρίνας Ωρωπού και τα δίκτυα αποχέτευσης βιολογικού καθαρισμού Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού, οι εργασίες των οποίων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ο δρόμος Καμαρίνας Ωρωπού είναι προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου  και σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη   θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους κατοίκους Λούρου, Πρέβεζας , Ζαλόγγου, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων  της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του  Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.Την ίδια στιγμή και σχεδόν ταυτόχρονα με το έργο  του δρόμου Καμαρίνας Ωρωπού, ξεκίνησε από το ύψος της Στεφάνης και  η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού προϋπολογισμού  13,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενο επίσης από το ΕΣΠΑ.  Πρόκειται για ένα έργο που  θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  ζητά την κατανόηση των κατοίκων για την  όποια όχληση παρουσιαστεί και η οποία, όπως αναφέρει, θα είναι προσωρινή,  ενώ το όφελος από το  σημαντικό αυτό έργο θα είναι μεγάλο,  αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύοντας το  περιβάλλον και δίνοντας προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...