Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

HAPPY REBIRTHDAY: Αναδρομική έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση στην Ηγουμενίτσα

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνει στην Ηγουμενίτσα αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ υπό τον τίτλο “Happy Rebirthday” με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Θεσπρωτίας “ΑΡΙΑΔΝΗ”, από 25 έως 29 Ιουνίου 2012.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ και ΧΡΩΜΑ.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχονται πληροφορίες και θα πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα την απεξάρτηση σε μαθητές, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Χώρος: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (Αίθουσα Τελετών) - Λ. Βύρωνος 2 Ηγουμενίτσα Θεσπρωτία 46100

Διάρκεια: 25 - 29 Ιουνίου 2012

Ώρες λειτουργίας:
Πρωί: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 13.00
Απόγευμα: Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00 - 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα στα τηλέφωνα 26510 77010 και με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Θεσπρωτίας “ΑΡΙΑΔΝΗ” στα τηλέφωνα 26650 25140.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...