Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ηγουμενίτσα: Φυλάκιση σε ποδηλάτη γιατί δεν είχε...άδεια κυκλοφορίας

Το είδαμε και αυτό στην τρελή, ελληνική, πραγματικότητα που ζούμε...

Σε έναν ποδηλάτη από την Ηγουμενίτσα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών λόγω του ότι δεν είχε άδεια κυκλοφορίας.

Αυτό φυσικά προβλέπει ο νόμος, ωστόσο με όσα συμβαίνουν στους δρόμους και όχι μόνο, αυτό μάλλον είναι το λιγότερο ή για να είμαστε πιο ακριβείς καλύτερα οι νόμοι να εφαρμόζονται και σε πιο σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας μας.

Πηγή: seleo.gr

4 σχόλια:

 1. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι παράνομη καθώς έχει γίνει τροποποίηση με τον ΝΣ 3542 στις 3 Ιουνίου 2007 του άρθρου 88 του ΚΟΚ και πλέον δεν χρειάζεται άδεια και πινακίδες το ποδήλατο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΚΟΚ του 2007 έχει καταργήσει τις άδειες κυκλοφορίας για ποδήλατα. Το Άρθρο 88 δεν συμπεριλαμβάνει το ποδήλατο: "Δεν επιτρέπεται μηχανoκίνητo όχημα, ρυμoυλκoύμενo, μoτoπoδήλατo
  ή ζωήλατo όχημα, να κυκλoφoρεί oπoυδήπoτε στη Χώρα, αν δεν έχει εκδoθεί γι’ αυτό άδεια κυκλoφoρίας."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οχι, δεν το προβλέπει ο νόμος. Η άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου καταργήθηκε στην τελευταία αναθεώρηση του ΚΟΚ, το 2007. Να έγινε τώρα η δίκη με 5+ χρόνια καθυστέρηση; Τρελό μου φαίνεται. Άλλωστε και πριν να καταργηθεί ήταν ουσιαστικά ένα αστείο απομεινάρι του παρελθόντος στη νομοθεσία. Απαράδεκτοι όποιοι επεδίωκαν την καταδίκη του ποδηλάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η είδηση είναι ψευδής. Η τροχαία Ηγουμενίτσας το διαψεύδει. Απλώς κάποιος το ξεκίνησε, και όλα τα blog το έκαναν copy-paste χωρίς την παραμικρή δισταύρωση. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να έλέγξουν τι λέει ο νόμος, και όλα αναφέρουν χωρίς την παραμικρή σκέψη "Αυτό φυσικά προβλέπει ο νόμος...."
  Καλό είναι να προσέχουμε τι δημοσιεύουμε και φυσικά τι αναπαράγουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...