Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Από τα Ιωάννινα η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη

Το γυναικείο φύλο στο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχει μόνο με δύο εκπροσώπους του. Εκτός, λοιπόν από την Ολγα Κεφαλογιάννη που ανέλαβε υπουργός Τουρισμού, στην κυβέρνηση συμμετέχει άλλη μία γυναίκα που δεν είναι άλλη από την Φωτεινή Σκοπούλη η οποία ανέλαβε υφυπουργός Υγείας.

Η κυρία Σκοπούλη, απέναντι στην κυβερνητική εμπειρία που προτάσσουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο δεύτερος υφυπουργός υγείας, Μάριος Σαλμάς, προτάσσει το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο επί τριάντα και πλέον χρόνια.

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

Επίσης, η κυρία Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Με καταγωγή από τα Ιωάννινα άρχισε η σταδιοδρομία της, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1981.Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, κ. Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...