Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Γενναία μείωση δημοτικών τελών στην Πρέβεζα

Σε σημαντική μείωση του τέλους χρήσης παραλιακών εκτάσεων για την ανάπτυξη ομπρελών και καθισμάτων από τους επαγγελματίες σε ολόκληρο το Δήμο προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία η τιμή ανά τ.μ να  μειωθεί στα 5ευρώ από τα 8 ευρώ ή ποσοστό 37.5%.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαΐλης, μετά και από συναντήσεις που είχε με επαγγελματίες του κλάδου, η μείωση του τέλους χρήσης κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες  που ασχολούνται με τον τουρισμό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Όπως επισημάνθηκε εξάλλου, το κέρδος των επιχειρηματιών από την ενοικίαση είναι ελάχιστο, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν παίρνουν χρήματα από τους πελάτες τους για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες της παραλίας.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης του θέματος για την αλλαγή της πιάτσας των ΤΑΞΙ, από την παραλία που είναι σήμερα στην οδό Καρυωτάκη, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής και να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο αφού έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...