Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πανηπειρωτική διαμαρτυρία για το χαράτσι και τα τέλη εφημερίδων

Πετυχημένη, από κάθε άποψη, ήταν η σύγκλιση  του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, Αθήνα).

Η συμμετοχή αδελφοτήτων, ομοσπονδιών και άλλων Ηπειρωτικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου.

Τα θέματα για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις ήταν αιτήματα – διαμαρτυρίες, προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Ηπειρώτες Βουλευτές, τόσο για το ‘’χαράτσι’’ των ακινήτων στα γραφεία που διατηρούν οι αδελφότητες, οι ομοσπονδίες και η ΠΣΕ, όσο και η κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΣΕ κ. Γεώργιος Οικονόμου παρουσίασε τα δύο σχέδια αποφάσεων τα οποία, είχε εγκρίνει το Δ.Σ. της ΠΣΕ και τα οποία μετά την επεξεργασία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, υπογράφηκαν από περισσότερες από 70 αδελφότητες και ομοσπονδίες. Γενική ήταν η πεποίθηση, ότι γίνεται κατάφορη αδικία να πληρώσουν πολιτιστική φορείς τις συνέπειες του μνημονίου, οι οποίες με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με το τέλος ακινήτων στα γραφεία των αποδημικών οργανώσεων και την κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν βάζουν ταφόπλακα στην πολιτιστική δράση και παρέμβαση όλων των αποδημικών Ηπειρωτικών οργανώσεων και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...